Prinses Ariane: alles wat je wil weten over het jongste prinsesje

Alles over het leven van de benjamin van de koninklijke familie.

image
Erwin Olaf

Hoera! Prinses Ariane, voluit Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, is vandaag 12 jaar geworden. De jongste van de drie prinsesjes werd op 10 april 2007 geboren als laatste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Als derde in lijn voor de troonopvolging leeft het ondernemende prinsjes een leven in de spotlight naast haar twee zussen Amalia en Alexia.

Bijna een brugklasser

Net als haar oudere zussen werd prinses Ariane geboren in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Samen met haar ouders en zusjes, kroonprinses Amalia en prinses Alexia, woont Ariane in Huis ten Bosch in Den Haag. Prinses Ariane zit nu in groep 8 van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Onlangs werd bekend dat Ariane in september, net als haar zussen, naar de middelbare school het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag zal gaan.

image
RVD - Jeroen van der Meyde

Ondernemend

In haar vrije tijd doet Ariane aan paardrijden, hockey, tekenen en jazzballet. Daarnaast is de prinses ook erg muzikaal en speelt ze graag gitaar. Ariane houdt ervan om actief bezig te zijn. Ze brak zelfs nog haar pols afgelopen februari tijdens het actieve schaatsen zonder het de eerste dagen door te hebben. Vooraal haar liefde voor paarden is naar verluidt groot. Prinses Ariane rijdt het liefst op haar paard Fredje, zo melt RTL.

image
RVD - Jeroen van der Meyde

Eigen wil

Prinses Ariane staat binnen het koninklijk gezin bekend als de benjamin, immer onder de bescherming van haar twee oudere zussen. Toch blijkt de jongste Oranje-telg vaak haar eigen plan te trekken en een sterke wil te hebben. Waar Amalia een serieuzere rol inneemt door haar positie als kroonprinses en Alexia geniet van de spotlight en veel bezig is met mode zoals haar moeder, zou Ariane vooral heel spontaan en een tikkeltje eigenwijs zijn. 'Het is een vrolijk en levendig meisje en ze houdt ervan om haar eigen ding te doen', aldus koningshuisdeskundige Pieter Klein Beerink.

image
Erwin Olaf

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws