Prinses Amalia schrijft mee aan musical Het Kerstklooster

Zal de prinses een schrijfster in de dop zijn?

prinses-amalia-nieuwe-mijlpaal-musical
Patrick van KatwijkGetty Images

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, of ook wel prinses Amalia, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Niet alleen heeft ze binnen een paar jaar haar VWO-diploma op zak en gaat ze studeren, ook is ze al druk bezig met het ontwikkelen van haar talenten. Zo heeft de 15-jarige prinses meegeschreven aan een heuse musical, genaamd Het Kerstklooster. De musical staat gepland voor december, en zal opgevoerd worden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Het Kerstklooster

Dat meldt royaltydeskundige Sandra Schuurhof, die van de week te gast was bij tv-programma 6 Inside. Zo zegt Schuurhof dat ze het alias van prinses Amalia, Emilia van Nassau, ontdekte tussen de namen van schrijvers op de website van de Haagse schouwburg. De musical Het Kerstklooster is een fantasierijk verhaal dat zich afspeelt in een klooster, aldus Schuurhof. Zo staan elfen en feeën centraal, die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor kerst. Om die voorbereidingen succesvol te volbrengen is genoeg enthousiasme nodig van de magische wezens, maar dit ontbreekt echter. Het wordt daarom tijd voor audities om zo nieuw talent te vinden.

Lees ook: Alles wat je wil weten over prinses Amalia, de toekomstige koningin

Een grote rol binnen de voorstelling is weggelegd voor Trijntje Oosterhuis, die fee Trijntje speelt. Oosterhuis en prinses Amalia hebben al een bijzondere connectie uit het verleden. Zo zong de Nederlandse zangeres in 2003 het nummer Nu dat jij er bent ter ere van de geboorte van Amalia.

Nieuwe mijlpaal

Haar rol in de nieuwe musical, die al is uitverkocht, is een nieuwe mijlpaal voor prinses Amalia. Zo staat Amalia's leven als eerste in de lijn van de troonopvolging natuurlijk in het teken van het koningschap, waardoor ze al druk bezig is met de voorbereidingen daarvan. Met haar medewerking in Het Kerstklooster laat Amalia zien dat ze ook zeker interesse heeft in kunst en cultuur - en daar tijd aan kan besteden. Wellicht beschikt Amalia over een groot schrijftalent dat ze verder in haar carrière weet te ontwikkelen.

Het Kerstklooster wordt op 10 december opgevoerd in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Kaartjes zijn (helaas) al uitverkocht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity