Amal Clooney is terug met krachtige speech voor de Verenigde Naties

De mensenrechten advocate gaf in stijl een indrukwekkende speech over het bestrijden van seksueel geweld in oorlogsgebieden.

International human rights lawyer Amal Clooney seen speaking
SOPA ImagesGetty Images

Amal Clooney stond deze week sinds lange tijd weer in de spotlight. Ditmaal niet door een bijzondere look op een rode loper, maar door haar werk als advocaat tijdens een debat van de Verenigde Naties. De mensenrechten advocate gaf een indrukwekkende speech over het bestrijden van seksueel geweld in oorlogsgebieden tijdens een internationaal debat van de Veiligheidsraad in New York.

Clothing, Street fashion, Fashion, Dress, Snapshot, Little black dress, Shoulder, Footwear, Brown, Leg,
Amal Clooney en Nadia Murrad
Getty Images

Inhoudelijke en stijlvolle comeback

Clooney was aanwezig bij het debat door haar rol als vertegenwoordiger van overlevenden van seksueel geweld in oorlogsgebieden. Tijdens het debat stond een nieuwe resolutie centraal, waarbij de nazorg voor slachtoffers expliciet genoemd zou moeten worden. De Verenigde Staten was tegen het akkoord, door een specifieke zin die volgens hen algemene steun voor abortus zou impliceren. Daarbij eiste Clooney dat de internationale gemeenschap seksueel misbruik tijdens oorlogshandelingen moet kunnen berechten in een nieuw internationaal tribunaal in Den Haag. Voor de gelegenheid koos Clooney zoals altijd voor een uitermate stijlvolle look. De 41-jarige droeg een chique zwarte little black dress met knoop details. Hiermee bewijst Amal wederom dat je ook in de vergaderzaal stijlvol voor de dag kunt komen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Gerechtigheid is niet onvermijdelijk'

Amal Clooney probeerde met een krachtige speech de Verenigde Staten het belang van deze resolutie te laten inzien. Samen met mensenrechtenactiviste Nadia Murad, tevens slachtoffer van seksueel geweld in oorlogsgebied, ging ze het debat aan. 'Dit is jullie Neurenberg-moment. Gerechtigheid is niet onvermijdelijk. Het gebeurt niet zomaar. En het maakt geen schijn van kans als mensen aan de macht, inclusief degenen aan deze tafel, er geen prioriteit van maken. Dit is jullie kans om aan de goede kant van de geschiedenis te staan. Jullie zijn het Nadia en duizenden andere vrouwen en meisjes verschuldigd.' Uiteindelijk werd de resolutie aangenomen, ook door de VS, en hielden China en Rusland zich afzijdig van het stemmen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity