Prinses Amalia geeft eerste openhartige interview aan Nederlandse media

De oudste prinses stond voor het eerst verschillende media uitgebreid te woord tijdens Koningsdag 2019.

The Dutch Royal Family Attend King's Day In Amersfoort
Patrick van KatwijkGetty Images

Dit weekend vond Koningsdag plaats waar de koninklijke familie geheel in stijl de 52ste verjaardag van Koning Willem-Alexander vierde in Amersfoort. Koningin Máxima ging gehuld in een bijzondere look, maar ook de prinsesjes zagen er feestelijk en stijlvol uit. Vooral prinses Amalia trok de aandacht van de pers, die steeds meer in de voetsporen treedt van haar ouders. Tijdens de feestelijke dag gaf de prinses voor het eerst verschillende openhartige interviews aan de Nederlandse media, waar we voor het eerst een waar kijkje in het leven van de prinses krijgen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Troonopvolger

Prinses Amalia ging net als haar moeder gekleed in een bijzonder ontwerp van Belgisch modehuis Natan. De stijlvolle en koninklijke look inclusief roze hakken gaven de prinses een volwassener uiterlijk dan ooit. Tijdens het feestelijke event werd duidelijk dat Amalia langzaam wordt klaargestoomd voor haar toekomstige rol als koningin van ons land, in opvolging van haar vader. De 15-jarige prinses was tijdens Koningsdag voor het eerst betrokken bij verschillende uitvoerige interviews met de Nederlandse media langs de route in Amersfoort. Zo kwam ze telkens naast haar ouders staan om enkele vragen te beantwoorden, wat leidde tot unieke informatie over de oudste prinses.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Geen showversie'

Zo sprak de prinses met NOS presentatrice Dione Stax, waar Amalia vol overtuiging de journalist te woord stond: 'Ik vind het een hele grote eer om hier elk jaar aan mee te mogen doen', vertelt de prinses. Vervolgens ging Amalia uitvoerig in gesprek met journalisten van RTL en SBS. Hier geeft ze aan dat ze trots is op het feest: 'Als ik al deze mensen zie die er elk jaar weer een feest van maken ben ik er trots op dat ik in Nederland woon.' Ook schetst de prinses een kijkje in haar leven, en legt ze uit hoe het voor haar is om prinses te zijn: 'Het is af en toe nog even onwerkelijk voor mij om te realiseren dat dit echt mijn leven is, maar ik heb het altijd heel leuk. Ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en geen showversie van mezelf maken. Ja, dat is heel eerlijk.' Ook geeft ze aan haar koninklijke taken af en toe wel spannend te vinden. 'Ja, af en toe vind ik het wel heel spannend, maar ik probeer zo veel mogelijk mezelf te zijn.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity