Kate Middleton ontvangt deze bijzondere onderscheiding van queen Elizabeth

En dat heeft alles te maken met haar achtjarig huwelijk met prins William.

kate-middleton-onderscheiding-koningin-elizabeth
Max Mumby/IndigoGetty Images

Op maandag 29 april vierden Kate Middleton en prins William hun achtjarig huwelijk (ja, het is dus alweer acht jaar geleden dat Kate haar iconische trouwjurk droeg). Als cadeau voor haar jubileum met Williams ontving de hertogin van Cambridge wel een heel bijzonder cadeau van haar schoongrootmoeder koningin Elizabeth. Zo werd ze door de queen benoemd tot - het is een mond vol - Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order (afgekort GCVO). Dat maakte Buckingham Palace vandaag bekend in een statement.

Onderscheiding

Kate's nieuwe titel is een belangrijke onderscheiding binnen de Britse koninklijke familie. Het dient als een vorm van hoffelijkheid die Elizabeth mag geven aan mensen die 'bijzondere prestaties hebben verricht voor de vorst'. Koningin Victoria begon met de traditie in 1896 om zo 'mensen persoonlijk te bedanken en te eren voor hun directe hulp aan het koninkrijk,' zo meldt royal deskundige Omid Scobie. Zo is de Dame (of Knight voor de heren) Grand Cross de hoogste rank die een persoon kan krijgen van de Britse soeverein. In 2012 kreeg Camilla, de hertogin van Cornwall, de titel, en prins Philip, de hertog van Edinburgh en man van Elizabeth, kreeg de onderscheiding (pas) in 2017. De zichtbaarheid van de onderscheiding komt in de vorm van een Maltees kruis. Hoe groter het kruis, hoe hoger de rank. Zo werd prins Harry in 2015 benoemd tot Knight Commander, wat een lagere rank is dan de GCVO.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton