Prins Harry brengt vandaag bezoek aan Nederland

Vandaag arriveert de prins in Den Haag voor de lancering van de Invictus Games.

prins-harry-bezoek-nederland
Mark CuthbertGetty Images

Goed nieuws voor royal fans: Prins Harry komt vandaag naar Nederland! De Britse prins heeft al vaker de Noordzee overgestoken voor een bezoekje aan ons land (zoals tijdens de internationale AIDS2018 conferentie vorig jaar), maar de aankondiging van dit bezoek kwam als een grote verrassing. Zo zou Harry deze woensdag al onze kant op komen, dat werd uitgesteld door de komst van de royal baby deze week. Vandaag komt Harry dan toch aan in Den Haag, waar hij de lancering van de Invictus Games zal bijwonen.

Prins Harry in Den Haag

Prins Harry had zijn bezoek naar Nederland in eerste instantie gepland op woensdag 8 en donderdag 9 mei. Hij komt deze week naar ons land om, net als vorig jaar, de Invictus Games van 2020 te bespreken. Dat heeft Britse royalty deskundige Omid Scobie bekendgemaakt op Twitter. Zo zou Harry eerst een afspraak hebben in Amsterdam, waarna hij door zou gaan naar Den Haag om het startsein te geven voor de Invictus Games, de spelen die door Harry in 2014 zijn opgezet als een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens dienst gewond zijn geraakt. Ondanks dat de prins net vader is geworden van zijn zoon, zal hij toch vandaag naar ons land komen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nu komt de Britse prins in plaats van woensdag 8 mei, enkel vandaag op 9 mei op werkbezoek in Den Haag. Hier heeft hij een afspraak met onder meer prinses Margriet, die vorige week tot erevoorzitter van de Invictus Games is benoemd. Tijdens de lancering van het evenement zullen verschillende demonstraties worden getoond aan de prins en de andere genodigden, waar de vooruitgang van het project zal worden besproken. De prins heeft en persoonlijke band met het evenement: hij is naast bedenker ook beschermheer van het internationale sportevenement. De vijfde Invictus Games worden volgend jaar van 9 tot 16 mei in Den Haag gehouden. Meer dan vijfhonderd deelnemers uit 19 verschillende landen zullen deelnemen aan het sportevenement.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle