De betekenis achter de naam van de royal baby

Dit is de achterliggende gedachte van Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Event, Suit, Ceremony, Formal wear, Smile, Tuxedo, Happy, White-collar worker, Fashion accessory,
Getty Images

Gister was het grote moment daar waar de royal baby van Meghan Markle en Prins Harry voor het eerst aan de buitenwereld werd getoond. Een stralende Meghan en Harry lieten vol trots hun zoontje zien, waarvan iets later op de avond de naam bekend werd gemaakt: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Deze specifieke namen zijn niet voor niks gekozen, en zitten vol betekenis.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voornamen

Het paar kondigde de volledige naam van de royal baby aan door middel van het delen van een bijzondere foto van Archie die zijn overgrootmoeder, grootvader en grootmoeder in Windsor voor het eerst ontmoet. De gekozen naam van de royal baby komt als een verrassing voor velen; zelfs de Britse bookmakers hadden de naam niet geïncludeerd in hun voorspellingen. Archie is een ongebruikelijke naam voor een royal, maar blijkt een populaire naam te zijn in het Verenigd Koninkrijk. Onderzoek stelt dat Archie de 18e meest populaire naam voor een jongen in 2017 was. Harrison was de 34ste meest populaire naam voor een jongen. Koninklijke correspondent Emily Andrews stelt dat de specifieke betekenis achter de naam Archie de hertog en hertogin aanstond: 'Harry en Meghan kozen voor de namen die ze leuk vonden. Ze vonden de symbolische betekenis van Archie als "dapper" en "bron van actie" mooi passen'. Harrisson is afgeleid van de engelse benoeming van 'de zoon van Harry', een bijzondere referentie naar de vader van het kind.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Achternaam

Harry en Meghan hebben ervoor gekozen geen koninklijke titels te gebruiken in de naam van hun nieuwe kind. Een optie zou zijn geweest dat Archie Harry's Schotse titel Earl of Dumbarton zou overnemen. Wanneer Charles koning wordt van het Verenigd Koninkrijk kan Archie de titel van prins krijgen maar hij kan er ook voor kiezen om deze titel niet te gebruiken. De oorsprong van de achternaam Mountbatten-Windsor is afkomstig uit de geschiedenis van het Britse koningshuis. In 1917 besloot koning George V (de grootvader van koningin Elizabeth) Windsor te gebruiken als de officiële achternaam voor alle afstammelingen van koningin Victoria (zijn grootmoeder). Later in 1960, toen Elizabeth trouwde met haar man Philip Mountbatten, besloot ze zijn naam toe te voegen aan de officiële koninklijke achternaam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle