Prins Harry en Meghan Markle nemen serieuze wettelijke maatregelen ter bescherming van de privacy van hun gezin

Het koppel start een rechtszaak tegen een paparazzi bedrijf.

Suit, Fashion, Clothing, Formal wear, Event, Fashion design, Haute couture, Tuxedo, Fashion model, Headgear,
Getty Images

Eerder deze maand werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt dat Meghan Markle is bevallen van haar royal baby, Archie Harrison. Harry en Meghan lieten het kindje aan de rest van de wereld zien tijdens een officieel fotomoment, en toonde een speciaal beeld van de baby tijdens moederdag. Verder is het kersverse gezin sterk gericht op hun privacy. Nu nemen prins Harry en Meghan een paparazzi bedrijf naar het Hooggerechtshof nadat luchtfoto's waren gemaakt van het buitenhuis van het echtpaar in Cotswolds.

Breuk op privacy

Tijdens de zwangerschap van Meghan maakte het koppel de beslissing om tijdens de renovaties van hun nieuwe huis Frogmore Cottage, intrek te nemen in hun buitenhuis gehuurd in de Costwolds net buiten Londen. Een helikopter zou naar verluidt meerder malen boven het huis van de familie zijn overgevlogen om zo te proberen intieme kiekjes van het koppel vast te leggen. Het paparazzi bedrijf Splash heeft daarbij foto's kunnen maken van het interieur van de eetkamer, de woonkamer en zelfs de slaapkamer. De beelden zijn vervolgens gepubliceerd op een aantal websites.

Verhuisd

Prins Harry huurde advocaten in om de foto's van de websites te laten verwijderen. Meghan en Harry hebben na deze gebeurtenis besloten hun buitenhuis te verlaten en meteen hun intrek te nemen in Frogmore Cottage. Kort voor hun huwelijk ondertekenden ze een tweejarig huurcontract voor het buitenhuis in Costwolds, speciaal voor de afgelegen plek en de rustige omgeving. De advocaat van het koppel Gerrard Tyrrell laat in een verklaring weten dat het gaat om een ware inbreuk op de privacy van het gezin: 'de publicatie van de foto's schaadt zeer serieus de veiligheid en beveiliging van de hertog en zijn gezin. Daardoor heeft het koppel eerder besloten dat ze niet langer in het pand konden blijven.' De foto's zijn verwijderd en Splash stemde ermee in de foto's niet verder te distribueren. Daarnaast zullen ze stoppen om de privé-huizen van Harry en Meghan opnieuw te fotograferen. In een verklaring verontschuldigde Splash zich bij de hertog en hertogin van Sussex en erkende ze hun fout.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle