Kim Kardashian bezoekt opnieuw het Witte Huis om te praten over het gevangenissysteem

De 38-jarige realityster blijft de belangen van gedetineerden behartigen en kondigt een nieuw project aan.

Kim Kardashian bezoek Witte Huis
Getty Images

Kim Kardashian mag dan bekend zijn geworden als realityster en zich bezighouden met haar beautylijn KKW Beauty, ook zet ze zich regelmatig in voor de belangen van gevangenen in de Verenigde Staten. Zo speelde de 38-jarige tv-ster en beautymogul (die tevens rechten studeert en pas moeder is geworden van haar vierde kindje Psalm) onder meer een rol bij de vrijlating van Cynthia Brown en maakt ze een documentaire over de vrijlating van gedetineerden. Nu heeft Kim (opnieuw) gepraat met de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis om de belangen van Amerikaanse gevangenen te behartigen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kim Kardashian in het Witte Huis

Afgelopen donderdag bracht Kim een bezoek aan het Witte Huis, waar ze onder andere een speech gaf, zo meldt The Guardian. In haar toespraak nam ze het op voor ex-gedetineerden. Daarbij kondigde Kim aan, in het bijzijn van Trump, bezig te zijn met een project waarmee ze ex-gevangenen helpt na hun vrijlating zodat zij op het juiste pad blijven en sneller aan een baan komen. 'Iedereen wil dat onze gemeenschap veilig is, en hoe meer hulp wij bieden aan deze gevangenen, hoe veiliger iedereen is,' aldus Kardashian.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kims ontmoeting met Trump is niet de eerste keer dat de tv-ster het Witte Huis bezoekt. Zo ging ze vorig jaar nog in gesprek met de Amerikaanse president om de vrijlating van Alice Marie Johnson te bespreken. Dat had effect, want na hun ontmoeting verleende Trump gratie aan de gedetineerde.

Strijd voor verandering

En daar bleef het niet bij, want Kim besloot om haar bekendheid in te blijven zetten voor Amerikaanse gevangenen. In totaal kreeg ze, samen met een team aan advocaten, voor elkaar om zeventien gedetineerden vrij te krijgen. In alle gevallen ging het om mensen die veroordeeld zijn voor relatief kleine vergrijpen - meestal drugsgerelateerd - en daarvoor een lange straf hebben gekregen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kim zal zich in de toekomst blijven inzetten voor het lot van gevangenen die (onterecht) zijn veroordeeld voor kleine vergrijpen. De komst van haar documentaire en haar rechtenstudie zijn voorbeelden van Kims activisme, die haar beiden zeker zullen helpen het gevangenissysteem in de Verenigde Staten te blijven verdedigen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity