Meghan Markle is de meest invloedrijke royal op modegebied

De hertogin heeft tóch meer invloed dan schoonzus Kate Middleton.

Meghan Markle stijl invloedrijk
Getty Images

Over het algemeen hebben we een voorliefde voor mode-items die gedragen worden door invloedrijke mensen waar we tegenop kijken. Zo vliegen de looks van onder andere Michelle Obama, modellenzusjes Gigi en Bella Hadid, en onze eigen koningin Máxima de deur uit. Ook zijn de garderobes van de Britse royals erg in trek. Zo bestaan er heuse "Kate Middleton" en "Meghan Markle" effects, waarbij alles wat gedragen wordt door de hertoginnen binnen de kortste keren is uitverkocht. En snel.

Meghan heeft de meest invloedrijke stijl

Maar wie heeft de meeste invloed? Hoewel uit een onderzoek uit 2018 bleek dat Kate Middleton invloedrijker was op het gebied van mode dan Meghan Markle, zijn de rollen nu omgedraaid. Een nieuw onderzoek van Lyst stelt dat Markle het stokje heeft overgenomen van Middleton en zich nu de meest invloedrijke royal mag noemen wanneer het aankomt op stijl.

Zo analyseerde het mode-platform meer dan twintig miljoen zoekopdrachten, die teruggaan tot zo'n twee jaar geleden. Wat bleek? Op het gebied van mode zoeken mensen toch echt meer naar Markle. Specifieker: Lyst vond een stijging van 216 procent bij mensen die naar Meghan zochten, in vergelijking met een - net zo indrukwekkend - percentage van 119 procent bij de zoekopdrachten naar Kate's stijl in dezelfde periode.

Populaire items

Hoewel iedere look van Meghan door een ringetje te halen is, blijken een paar door de hertogin gedragen items populairder te zijn dan andere. Zo verscheen Meghan tijdens tennistoernooi Wimbledon in 2018 samen met Kate op de tribune. Ze droeg een look van Ralph Lauren, bestaande uit een blauw met wit gestreepte blouse en een witte broek met wijde pijpen. V0lgens Lyst zijn zoekopdrachten naar eenzelfde broek met 58 procent gestegen sinds Meghan de look droeg.

Celebrities Attend Wimbledon
Meghan op de tribune van Wimbledon in 2018.
Karwai TangGetty Images

Maar het meest populaire item gedragen door de hertogin van Sussex is een crème-en goudkleurige metallic jurk van brokaat, die ze droeg tijdens het 50-jarig jubileum van prins Charles zijn titel Prince of Wales. Meghan combineerde de jurk met een witte jas van Amanda Wakeley, nude-kleurige Paul Andrew hakken met een glanzende satijnen clutch van Wilbur and Gussie. Nadat Meghan de jurk had gedragen, steeg de jurk wel met 500 procent in populariteit.

meghan-markle-buckingham-palace
Meghan in de metallic jurk van brokaat.
Getty Images

Wij zouden Vogue niet zijn als we Meghans stijl-evolutie niet op de voet gevolgd zouden hebben. Zo verscheen de hertogin tijdens haar zwangerschap in de ene na de andere stijlvolle royal look. Bekijk alle looks van Meghan in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle