Alles wat je moet weten over de doop van Baby Archie

De hertog en hertogin van Sussex zijn druk bezig met de voorbereidingen.

doop-baby-archie
Getty Images

Bijna is het zo ver: de doop van baby Archie Mountbatten-Windsor. Het pasgeboren zoontje van Meghan Markle en Prins Harry werd tot nu toe nog maar enkele keren gespot en is ondertussen al een paar weken oud. Een volgend moment dat de baby weer aan de rest van de wereld wordt getoond zal naar verluidt tijdens zijn doop zijn, die naar alle waarschijnlijkheid in juli zal plaatsvinden. Dit is alles wat we tot nu toe weten over de koninklijke doop van baby Archie.

De doop

De doop gaat plaatsvinden bij de St. George’s Chapel in Windsor. Prins William en Harry zijn ook allebei gedoopt in deze kerk, én dit is dezelfde plek waar de royal wedding van Meghan en Harry plaatsvond. Koninklijk correspondent Camilla Tominey stelt dat de ceremonie officieel zal worden uitgevoerd door aartsbisschop van Canterbury Justin Welby. 'Ook nu zullen Meghan en Harry sommige tradities negeren, maar er zijn altijd bepaalde protocollen die verplicht zijn waardoor de aartsbisschop van Caterbury de ceremonie zal leiden'. Tominey stelt dat de aartsbisschop close is met het stel: 'Hij deed zowel het huwelijk van het koppel, en heeft Meghan gedoopt om lid te worden van de Kerk van Engeland voordat ze trouwden.' Tijdens de religieuze ceremonie zal de Lily Font worden gebruikt, een zilveren vergulde schaal die sinds prinses Victoria in 1841 voor elke koninklijke baby is gebruikt. Archie zal vrijwel zeker gezegend zijn met water uit de rivier de Jordaan, waar gezegd wordt dat Johannes de Doper Jezus doopte.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gasten

Net als de doop van alle royal babies, zal de doop van baby Archie een privé-aangelegenheid zijn. Bij aankomst worden alle aanwezigen wel op de foto gezet, dus we kunnen wel zien wie de aanwezige gasten zijn. Naar verluidt zijn alle leden van de Britse koninklijke familie uitgenodigd voor de traditionele ceremonie, net als de moeder van Meghan Doria Ragland. Naar verluidt zullen ook enkele goede vrienden van Meghan en Harry aanwezig zijn.

Afwezig

Koningin Elizabeth heeft aangegeven dat ze niet aanwezig zal zijn bij de doop wegens andere verplichtingen. Daarom nemen prins Charles en Camilla de plek van de koningin in en zullen zij de feestelijke gebeurtenis organiseren. Het gebeurt vaker dat de koningin niet aanwezig is bij de doop van haar achterkleinkinderen. Ze was bijvoorbeeld vorig jaar ook niet bij de doop van prins Louis aanwezig.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Doopkleed

De ceremonie zal geheel in traditie worden uitgevoerd. Baby Archie zal gedoopt worden in dezelfde kanten japon waar ook zijn vader en oom in zijn gedoopt. De doopkleed werd voor het eerst gebruikt in 1841 bij de doop van de eerste baby van koningin Victoria, prinses Victoria. Maar na 62 royal babies is de stof van de japon te fragiel geworden, waardoor koningin Elizabeth heeft besloten dat Archie gedoopt wordt in een gloednieuwe replica van het ontwerp.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Peetouders

Er wordt al druk gespeculeerd over wie de peetouders zullen worden van de nieuwe royal baby. Prins William en Kate zullen waarschijnlijk niet de positie vervullen omdat ze al een zeer belangrijke rol spelen als de tante en de oom van de baby. Geruchten doen de ronde dat niemand minder dan George en Amal Clooney de peetouders van het kind zouden kunnen worden, en ook Serena Williams zit in de running. Meghans beste vriendin Jessica Mulroney en haar man maken ook een grote kans. Maar ook prinses Eugenie lijkt een grote kanshebber volgens koninklijke verslaggever Camilla Tominey: 'ze is heel close met zowel Harry als Meghan.' Andere toepasselijke mogelijkheden zijn Harry's jeugdvrienden Charlie van Straubenzee en Jake Warren. Harry is de peetvader van Warrens dochter die tevens het jongste bruidsmeisje was op de royal wedding.

De datum

De doop zal zaterdag 6 juli plaatsvinden tijdens een besloten ceremonie. Eerder deden de geruchten de ronde dat 4 juli de datum zou kunnen zijn. Dit is de onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten en zou een mooie link zijn naar Meghans Amerikaanse roots. Koninklijke correspondent Camilla Tominey geeft aan dat door het doopkleed de doop zo snel mogelijk in juli zal plaatsvinden: 'Ook al is het doopkleed een replica, het heeft precies dezelfde pasvorm als de originele. Hierdoor zal de doop niet onnodig worden uitgesteld omdat de baby anders simpelweg niet meer in de doopjurk past.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity