Kendall Jenner zou in deze look aan sluikreclame doen voor Cola

De feloranje jurk van het model matcht exact Cola's nieuwe Orange Vanilla-blikje.

Clothing, Dress, Yellow, Shoulder, Fashion, Cocktail dress, Waist, Fashion model, Footwear, Leg,
Getty Images

'Kendall Jenner beleeft een supermodellen fashion moment in New York', kopte Vogue.com zojuist over een nieuwe look van de 23-jarige Californische. Hierbij zijn onze Amerikaanse collega's niet de enigen die dit stijlnieuwtje oppikten, maar er lijkt iets niet helemaal te kloppen aan het fotogenieke plaatje van Kendall met een Cola-blikje in de hand.

Verborgen reclame?

Toegegeven, haar look is het bekijken waard: een jaren '90 supermodellen-stijl in een aansluitende tankdress van Bec & Bridge, in combinatie met strappy bedazzled sandals. Nog opvallender is weliswaar hoe prominent ze op de foto's van paparazzi (alsook in een eigen beelden, gedeeld op haar Instagram) een Coca Cola-blikje vasthoudt in dezelfde feloranje kleur. Het is zowat de eye-catcher van haar totaallook. De ene na de andere online publicatie deelde dus Kendall Jenners outfitkeuze, maar ondertussen rijst ook de vraag: is ze hier stiekem reclame aan het maken?

Richtlijnen van de FTC

Kendall Jenner lag eerder al onder vuur wegens een samenwerking met Pepsi in 2017. Het ging om een controversieel reclamespotje. Nu vraagt onder meer Diet Prada zich op Instagram af of we niet te maken hebben met een #ad zonder dat hier melding van wordt gemaakt? Volgens richtlijnen van de FTC (Federal Trade Commission) moeten celebrities en influencers het tegenwoordig aan hun publiek laten weten als ze bijdragen aan betaalde promotie van een merk. Zo ging Jenner er specifiek op uit in die oranje jurk om een blikje Coke te halen, maar niet zomaar een: de onlangs gelanceerde Orange Vanilla-smaak. Amper een paar Pantone-kleurschakeringen verwijderd van haar perfect matchende jurk. Het moment ging viral, maar was deze kleurharmonie puur toeval of hebben Jenner en Coca Cola achter de schermen een plan bedacht om een maas in de wet te vinden? Zowel Kendall Jenner als Coca Cola hebben nog niet op de controverse gereageerd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity