Waarom Meghan Markle afwezig was bij Royal Ascot

Helaas moet ze de hoedenparade, geliefd bij de royals, missen.

meghan-markle-afwezig-royal-ascot
Getty Images

Meghan Markle was afwezig tijdens de jaarlijkse editie van de Royal Ascot. Hoewel de hertogin afgelopen maand wel aanwezig was tijdens het Trooping the Colour event, maakte ze ditmaal geen verschijning. Ook prins Harry maakte geen opwachting tijdens de eerste dag van het befaamde paardenrace event. Normaalgesproken gaan alle leden van de koninklijke familie samen met de koningin naar de aftrap van de vijfdaagse jaarlijkse paardenrace. Waar bijna de gehele familie aanwezig was, bleef een verschijning van de hertog en hertogin van Sussex uit.

Zwangerschapsverlof

De reden hiervoor is logisch: Meghan geniet nog steeds van haar zwangerschapsverlof. Vorig jaar was Meghan wel aanwezig bij het grootste society-evenement van het Verenigd Koninkrijk. Baby Sussex is ondertussen twee maanden oud en heeft zijn eerste vader- en moederdag achter de rug. Meghans eerste publieke evenement staat gepland voor oktober. De hertogin koos er echter wel voor om bij Trooping the Colour aanwezig te zijn. Schoonzus Kate Middleton maakte hier vorig jaar na de bevalling van Prins Louis ook een uitzondering voor tijdens haar zwangerschapsverlof. 'Trooping the Colour is een familie event. Je kunt de verjaardag van Hare Majesteit niet missen, want het is de koningin,' zei een insider tegen People. Wel aanwezig tijdens de Royal Ascot waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die verscheen in een bijzondere look.

Royal Ascot

Het is gebruikelijk dat koninklijke moeders hun openbare optredens uitkiezen nadat ze een kind hebben verwelkomd. Zo kiezen zowel Meghan als Harry ervoor om het befaamde Royal Ascot event dit jaar over te slaan en hun dag samen door te brengen met hun pasgeboren baby. Royal Ascot is een van de grootste society-evenementen van het Verenigd Koninkrijk én de bekendste paardenracewedstrijd ter wereld. Hoeden zijn verplicht, net zoals een pak voor de mannen. Vrouwen mogen geen blote schouders tonen en worden verwacht een jurk te dragen. Om in de koninklijke zone te mogen komen van het evenement, moet je voorgesteld worden door een lid en een prijs betalen van ongeveer 595 euro.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle