Bella Hadid verontschuldigt zich voor controversiële Instagram-post

Het 22-jarige topmodel werd het middelpunt van een hevige controverse op social media.

Street Style - New York Fashion Week February 2018 - Day 5
Christian VierigGetty Images

Waar Bella Hadid eerder deze week nog de catwalk afstruinde en een waarschijnlijke nieuwe modetrend in gang zette, is het 22-jarige model nu het onderwerp van een controverse. Bella poste afgelopen week een foto op haar Instagram-account waar vele fans over vielen en uiteindelijk voor grote ophef zorgde. Nu reageert het model voor het eerst op de vele negatieve reacties in een emotioneel bericht.

Vlaggen

Op de foto in kwestie staat Bella op het JFK vliegveld in New York waar ze haar voet omhoog houdt. De schoen van Hadid staat voor een raam, dat uitkijkt over vliegtuigen op de landingsbaan van het vliegveld. Eén vliegtuig draagt de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten en een tweede vliegtuig de Saoedi-Arabische vlag. Sommigen interpreteerden de afbeelding als een belediging, met het idee alsof het model de vlaggen aan het trappen was.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook wordt in veel Arabische culturen het tonen van de onderkant van een schoen als beledigend beschouwd omdat het suggereert dat iemand "lager" is dan de ander. Nadat Hadid de foto's had gepost, werd de hashtag #BellaHadidIsRacist trending op Twitter, en startten sommigen zelfs een boycot tegen modehuizen als Dior, Bulgari en Burberry die Hadid vertegenwoordigt met haar modellenwerk.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Liefde voor het Midden-Oosten

Deze week reageerde Bella op alle reacties en verontschuldigde zich in het Engels en het Arabisch aan iedereen die beledigd was door haar Instagram-bericht. 'De foto van mijn schoen in mijn bericht van gisteren had niets met politiek te maken. Ik heb de vlaggen op de achtergrond nooit opgemerkt, dat is de waarheid. Ik zou nooit deze luchtvaartmaatschappijen willen beledigen, laat staan dit geweldige land', aldus het model.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is bekend dat Bella Hadid zich sterk verbonden voelt met het Midden-Oosten door haar Palestijnse afkomst, en laat dit weten in haar reactie. 'Ik heb niet alleen respect vanuit het diepst van mijn hart, ik heb altijd geprobeerd op te komen voor wat ik denk dat goed is, vooral met betrekking tot het fantastische Midden-Oosten. Ik hou heel veel van de Islamitische en Arabische kant van mijn familie, en ook van mijn broeders en zusters over de hele wereld. Het gevoel dat ik jullie hierin heb teleurgesteld doet mij het meeste pijn', aldus Hadid middels een bericht op Twitter. Het originele Instagram bericht is ondertussen verwijderd van Bella’s account.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid