Deze drie iconische looks van prinses Diana zijn geveild voor enorm bedrag

De looks uit de jaren tachtig leverden drie keer zoveel op als verwacht.

prinses Diana
Georges De KeerleGetty Images

Wijlen prinses Diana was enorm geliefd, onder meer om haar gevoel voor stijl. Dat haar garderobe iconisch was – en is – blijkt maar weer uit een veiling van het veilinghuis Kerry Taylor Auction, die deze week plaatsvond in Londen. Tijdens de veiling werden drie iconische looks van de Britse prinses verkocht voor ruim 250.000 pond (een kleine 300.000 euro).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De stijl van prinses Diana

De looks komen alle drie uit de jaren tachtig en leverden samen een bedrag van 262.500 pond op, drie keer zoveel als verwacht. "Prinses Diana was de stijlicoon van haar tijd", vertelt Kerry Taylor, oprichter van het veilinghuis aan de Britse Vogue. "Elke modeontwerper droomde ervan om haar te mogen kleden. Overal waar ze kwam – of ze nou een ziekenhuis bezocht of door een mijnenveld liep – inspireerde ze mensen van alle leeftijden en alle nationaliteiten." Wij zetten de geveilde looks voor je op een rij.

Tweedelig pak van Jasper Conran

De eerste look, een tweedelig, rood pak van Jasper Conran, leverde 62.000 pond op (zo'n 70.000 euro). Prinses Diana droeg de outfit – met bijpassende baret – in 1984, tijdens de doop van een cruiseschip.

prinses Diana
Tim GrahamGetty Images

Jurk David en Elizabeth Emanuel

De tweede look is van een van de lievelingsontwerpers van prinses Diana: David en Elizabeth Emanuel, het duo dat ook haar trouwjurk ontwierp. Diana droeg de gestreepte look in 1986, tijdens een bezoek aan Bahrein in het Midden-Oosten samen met prins Charles. De jurk werd geveild voor 120.000 pond (zo'n 135.000 euro).

prinses Diana
Getty Images

Jurk van Catherine Walker

De derde en laatste outfit die werd geveild, bestaat uit een perzik-kleurige jurk met stippen van Catherine Walker. Diana droeg de jurk tijdens een staatsbezoek aan Turkije in 1988. De jurk werd verkocht voor 93.000 pond (iets meer dan 100.000 euro).

Princes Diana
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana