Prins William en Kate Middleton vinden het 'absoluut prima' als hun kinderen homoseksueel zijn

De hertog besprak het onderwerp tijdens het eerste koninklijke bezoek aan een LHBTI-organisatie.

People, Child, Hairstyle, Toddler, Event, Photography, Costume, Family pictures, Family, Family taking photos together,
Getty Images

Het Britse koningshuis staat sinds kort in het teken van verandering. Vooral Meghan Markle en prins Harry hebben sinds hun verloving met verschillende koninklijke tradities gebroken, gerelateerd aan onder meer Meghans zwangerschap en bevalling en het kiezen van hun eigen liefdadigheidsorganisatie. Nu mengen ook Prins William en Kate Middleton zich in deze progressieve denkwijze, waar ze deze week het eerste koninklijke bezoek ooit brachten aan een in LHBTI organisatie.

'Absoluut prima'

Deze week woonde prins William een evenement bij in Londen ter ondersteuning van de Albert Kennedy organisatie, een LHBTI initiatief ter ondersteuning van daklozen. Dit is de eerste keer ooit dat een lid van de koninklijke familie een liefdadigheidsinstelling voor LHBTI-jongeren bezocht. Tijdens het evenement werd prins William gevraagd wat hij zou doen in het geval dat een van zijn kinderen homoseksueel zou zijn. Zijn antwoord was simpel: ‘ik denk dat je daar echt pas over begint na te denken als je een ouder bent geworden en voor mij is het absoluut helemaal prima’.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zorgen

Tegenover de BBC stelt de prins dat dit een onderwerp is dat hij en Kate al meerdere malen hebben besproken en dat hij zich wel zorgen maakt over de kritiek die zijn kinderen zouden krijgen als ze in het openbaar uit de kast zouden komen: 'ik maak me absoluut geen zorgen over het feit dat ze homoseksueel kunnen zijn. Wat me wel zorgen baart is hoe iedereen erop zal reageren en welke druk zij zullen krijgen hiermee.' De prins laat weten dat hij en Kate hun kinderen altijd zullen steunen: 'Wij staan volledig achter elke beslissing die ze nemen'.

Homoseksualiteit in het Britse koningshuis

Buiten wijlen prinses Diana’s voormalige betrokkenheid bij HIV en Aids organisaties, is de Britse koninklijke familie niet bijzonder uitgesproken rondom de rechten van de LHBTI gemeenschap. Drie jaar geleden werd een eerste publieke vertoning naar buiten gebracht, waar prins William op de cover van Attitude verscheen, een Brits homo-blad. In datzelfde jaar kwam de neef van Queen Elizabeth Lord Ivor Mountbatten uit de kast als de eerste openlijk homoseksuele Britse royal en trouwde hij met zijn partner James Coyle, wat het eerste koninklijke homohuwelijk werd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton