Meghan en Prins Harry kondigen eerste internationale royal tour met baby Archie aan

Het is in ieder geval een bestemming die het royal koppel beiden na aan het hart ligt.

The Duke & Duchess Of Sussex Pose With Their Newborn Son
Dominic LipinskiGetty Images

Het is een plek die het koninklijke koppel, Meghan Markle en Prins Harry, na aan het hart ligt, Afrika. Zo hebben ze de plek beiden voor zowel romantische vakanties als goede doelen bezocht. Na maanden wachten is het nu eindelijk officieel: het stel zal met hun pasgeboren zoontje, Archie, een royal tour maken richting Zuid-Afrika. Dat betekent ook: eindelijk zullen we meer van baby Archie Mountbatten-Windsor gaan zien.

Bekendmaking op Instagram

Zo maakte Buckingham Palace bekend that de Duke en Duchess van Sussex dit najaar de zuidelijke kant van het continent zullen opzoeken. 'De hertog en hertogin kijken er enorm naar uit jullie allen daar (in Afrika) te ontmoeten en zullen zich blijven inzetten om de aandacht te focussen op het belangrijke werk die lokale communities doen in het gebied van het Gemenebest en daarbuiten,' zo werd geschreven op Instagram.

Wat valt er verder te vertellen over deze trip? Het een en ander, lees mee.

De bestemmingen

Tijdens deze reis worden meerdere landen aangedaan. De royals zullen zich eerst naar Zuid-Afrika begeven. Daarna zal Harry Malawi, Angola en Botswana bezoeken. Het laatste land met een kort werkbezoek en route naar de andere plekken. Het stel maakt wel vaker verre trips, zoals afgelopen najaar een tweewekelijkse tour naar Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en Tonga toen Meghan nog hoogzwanger was.

Hallo Baby Archie

Ja, ze nemen een bijzondere persoon mee op deze trip. Zo staat op SussexRoyal's Instagram te lezen: 'Dit zal de eerste officiële tour worden als gezin!' De eerste vliegreis over de oceaan voor de baby, met ongeveer zes maanden oud. Prins George maakte zijn grootse internationale debuut toen hij acht maanden oud was, toen de Cambridges Nieuw-Zeeland en Australië bezochten. Het ziet er wel naar uit dat kleine Archie alleen meegaat naar Zuid-Afrika, want Harry onderneemt een solo-trip naar Malawi, Angola en Botswana. Hoe dan ook, de verschijning van de royal baby zal voor velen een feest zijn.

Duur van de reis

Hierover zullen meer details volgen, aldus Buckingham Palace. Al valt dit al enigszins in kaart te brengen. De laatste tour van The Sussex (ook van vier landen) duurde 16 dagen. Eerder dit jaar ondernamen Prins Charles en de Duchess of Cornwall een negendaagse trip naar Gambia, Ghana en Nigeria. De lengte zal daar ergen tussenin zitten.

Het programma

Het complete reisplan is nog niet aangekondigd. Hoewel het ernaar uitziet dat er ten minste een gelegenheid zal zijn waarin Prins Harry's liefdadigheidsinstelling, Sentebale (dat kinderen en jongeren in Lesotho en Botswana helpt) naar voren komt. Prins Harry zal naar alle waarschijnlijkheid ook zijn moeders werk voortzetten waarbij landmijnen worden verwijderd. Eerder deze maand gaf hij een gepassioneerde speech over deze doelstelling in Londen, waarbij hij refereerde aan het belangrijke werk dat word gedaan in Angola. Andere mogelijkheden? Verschijningen die te maken hebben met conservatie (een passie van Harry) alsook vrouwenrechten- en empowerment (dat ligt Meghan na aan het hart). Wij hier bij Vogue blijven je op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity