Kim Kardashian verandert de naam van haar shapewear-lijn na kritiek

'Mijn producten zijn gebouwd op inclusiviteit en diversiteit, dus heb ik besloten mijn shapewear een nieuwe naam te geven.'

Kim Kardashian Kimono shapewear naamsverandering
Getty Images

Even een korte recap: eind juni maakte Kim Kardashian bekend een eigen shapewear-lijn uit te brengen, genaamd Kimono by Kim Kardashian West. De collectie, die gegroeid is vanuit Kims liefde voor spandex, bestaat uit items die naadloos aansluiten op het lichaam. Helaas voor de 38-jarige reality-ster en beautymogul verliep de aankondiging van haar nieuwe project niet helemaal als gepland. Zo kreeg Kim bakken met kritiek over zich heen, gericht op de naam van de lijn, die volgens critici respectloos is tegenover het gelijknamige traditionele Japanse kledingstuk. Na alle kritiek heeft Kim besloten de naam van haar shapewear-lijn officieel te veranderen.

'Gebouwd op inclusiviteit en diversiteit'

Op Instagram geeft de reality-ster een uitgebreide reactie op alle ophef rondom haar nieuwste project. Zo legt Kim uit dat ze haar succes voornamelijk te danken heeft aan de hechte band met haar fans en leren van andere perspectieven. Hierdoor heeft ze ervoor gekozen de naam van haar shapewear-lijn Kimono aan te passen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Toen ik de naam van mijn shapewear-lijn aankondigde, deed ik dat met de beste intenties,' schrijft Kim in haar post. 'Mijn merken en producten zijn gebouwd op inclusiviteit en diversiteit, dus na veel wikken en wegen heb ik besloten mijn Solutionwear-collectie een nieuwe naam te geven. Jullie zullen snel van mij horen. Bedankt voor jullie begrip en steun.' Zodra Kim haar post met de wereld deelde, haalde ze meteen de officiële website van Kimono offline.

Kritiek

Hoewel "Kimono" voor Kim een woordspeling was van haar eigen naam, ontving ze veel kritiek op de benaming, die hetzelfde is als de traditionele Japanse kledij. Critici verkondigden dat Kims shapewear-lijn in de verste verte niets met het kledingstuk te maken had, waardoor ze ervan werd beticht de naam te misbruiken. Op Twitter ontstond de hashtag #KimOhNo waar Twitteraars foto's van kimono's plaatste en haar vroegen om de naam te veranderen. Eerder in een interview met de New York Times gaf Kim nog aan de naam van haar nieuwste project niet te willen veranderen, maar inmiddels is ze toch gezwicht voor de druk op social media.

Update: nieuwe naam

Na alle ophef heeft Kim een tijdje gebroed op een nieuwe naam. Bijna twee maanden na de eerste aankondiging van haar shapewear-lijn deelt de realityster nu hoe de collectie gaat heten: SKIMS Solutionwear. Dat heeft Kim zojuist bekend gemaakt op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Mijn fans en volgers vormen een grote inspiratiebron voor mij,' schrijft ze in haar bericht. 'Ik luister altijd naar hun feedback en meningen, en ik ben zo dankbaar dat zij nieuwe ideeën voor een merknaam met mij hebben gedeeld. Na veel wikken en wegen ben ik blij de lancering aan te kondigen van @SKIMS Solutionwear™ op 10 september.' Niet alleen weten we nu wanneer Kims shapewear te verkrijgen is, ook deelt ze de nieuwe website van het merk, skims.com, waar je je kunt aanmelden voor de wachtlijst en verdere updates.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity