De sentimentele betekenis achter Serena Williams' outfit tijdens Wimbledon 2019

Dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse tennisster een statement maakt op het tennisveld.

serena-williams-nike-brooch-swarovski
Getty Images

Serena Williams komt naast haar tennistalent ook vaak in de media vanwege haar outfits en sterke statements op het speelveld. Vorig jaar nog kwam de French Open met een verbod op de catsuit die Williams droeg tijdens Roland Garros. De tennisster introduceert voor Wimbledon nu een bijzondere Nike-broche die op haar tennislook zal prijken.

De 'Broosh'

Williams en Nike hebben een langdurige samenwerking, zo droeg ze tijdens de US Open een design van Virgil Abloh x Nike. Tijdens Wimbledon zal de 37-jarige tennisster een broche van het bekende Nike Swoosh-logo dragen. De 'Broosh' is versierd met 34 Swarovski-stenen, naar de leeftijd die ze had toen ze de London Slam won tijdens Wimbledon in 2016. Een mooi gebaar van sportgigant Nike.

Deze nike broche heeft een sentimentele waarde voor Serena Williams
De Broosh
Nike

Abby Swancut, de Global Design Director van Nike Court zei in een statement: 'Ik wilde dat het voelde als iets dat haar grootmoeder had kunnen dragen, maar dan met een moderne twist, zodat het perfect is voor Serena.' Williams zal de Broosh dragen in combinatie met een customized gebreide witte jurk. Perfect voor de all white dresscode van Wimbledon.

Statements op het veld

Serena Williams sprak zich eerder al uit over seksisme op het speelveld. Tijdens de US Open kreeg ze tot drie keer toe een waarschuwing van de Portugese scheidsrechter Carlos Ramos voor haar uitspattingen over zijn beslissingen gedurende de match. Daarvoor kreeg Williams ook al een verbod om tijdens de French Open te tennissen in een catsuit. Volgens de directeur van de French Tennis Federation, Bernard Giudicelli was de catsuit een groot probleem. Terwijl de catsuit speciaal ontworpen was om bloedproppen tegen te gaan die mogelijks ontstonden in William's lichaam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity