Meghan Markle en prins Harry willen dat je Leonardo DiCaprio op Instagram volgt

Dit is de reden waarom hertog en hertogin van Sussex oproepen om bepaalde Instagram-accounts te volgen.

Meghan Markle en prins Harry roepen volgers op om op instagram milieubewuste accounts te volgen
Getty Images

Steeds meer beroemdheden zetten hun populariteit in om goede doelen te helpen. Zoals bijvoorbeeld deze bekende gezichten uit Hollywood en de mode-industrie die vechten tegen het gebruik van plastic tijdens World Ocean Day. Meghan Markle en prins Harry roepen nu hun volgers op om Instagram-accounts te volgen die zich inzetten voor het klimaat. Onder anderen de Leonardo DiCaprio Foundation, het account van Greta Thunberg en de oud-burgemeester van New York, Mike Bloomberg.

Uitgelicht

Elke maand lichten de hertog en hertogin van Sussex accounts uit die opkomen voor een bepaalde sociale zaak. In mei begonnen ze met het uitlichten van accounts, met mentale gezondheid als eerste focus. In juni de LGBTQ+gemeenschap en in de maand juli schijnen de spotlight op accounts die zich inzetten voor het klimaat. Het koninklijke koppel postte een collage met foto's van verschillende accounts; in totaal zijn er vijftien organisaties en personen getagd in de post.

Milieubewust

Dat prins Harry milieubewust is, werd wel duidelijk door zijn specifiek verzoek aan elk hotel dat hij bezoekt. Een van de accounts die het koppel wil dat je gaat volgen is het account van de Oscar-winnende acteur Leonardo DiCaprio. In 1998 richtte DiCaprio de Leonardo DiCaprio Foundation op om mensen bewust te maken van de milieuvervuiling en de klimaatverandering. Hij is een van de meest actieve beroemdheden op het gebied van klimaatactivisme. Een van de andere accounts is de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, die recent nog volwassenen opriep om thuis te blijven tijdens de klimaatstaking.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws