Prins Harry brengt bijzonder eerbetoon aan prinses Diana in een emotionele speech

Op de dag na wat de 58e verjaardag van wijlen prinses Diana zou zijn geweest, sprak prins Harry over de impact van zijn moeder.

prins-harry-eerbetoon-prinses-diana
Getty Images

Gister woonde prins Harry de eerste National Youth Mentoring Summit bij, een voortzetting van het nalatenschap van prinses Diana om jongeren te ondersteunen bij hun ontwikkeling. De prins sprak tijdens het event de jongeren toe over de invloed die zijn moeder op hem heeft gehad, en het rolmodel dat hij hoopt te zijn voor zijn zoon Archie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eerbetoon prinses Diana

Tijdens de bijeenkomst sprak de prins over het belang van het hebben van een rolmodel voor jongeren en hoe belangrijk zijn moeder daarin voor hem was. Afgelopen maandag zou de 58ste verjaardag van wijlen prinses Diana zijn geweest, en dit moment gaat niet onopgemerkt voorbij aan de prins. Tijdens zijn speech bracht Harry een bijzonder eerbetoon aan zijn overleden moeder: 'ze was een rolmodel voor zovelen, zonder te beseffen welke impact ze zou hebben op zo veel levens. Ik ben ongelooflijk trots op wat jullie allemaal hebben bereikt, en ik kan gerust zeggen dat mijn moeder, die gisteren 58 zou zijn geworden, hetzelfde zou voelen.'

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Rolmodel als vader

In zijn speech spreekt Harry over de manieren waarop het vaderschap hem zelf tot een rolmodel heeft gemaakt. 'Misschien is het de nieuwe duidelijkheid die ik als vader heb, wetende dat mijn zoon altijd zal letten op wat ik doe, mijn gedrag nabootst en op een dag misschien zelfs in mijn voetsporen treedt. Maar het is niet alleen mijn rol als vader die me dat laat zien, het zit in alle mensen die ik elke dag om me heen zie, die niet beseffen hoe inspirerend ze zijn voor degenen die toekijken.' Prins Harry's aanwezigheid op de top staat in het teken van de oprichting van Harry en Meghans eigen liefdadigheidsorganisatie, die zich onder meer focust op de ondersteuning van de mentale gezondheid van jongeren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana