Prins Harry en Meghan Markle delen de officiële foto's van baby Archie's doop

Archie Mountbatten-Windsor werd zaterdag gedoopt, in het bijzijn van de Britse royals.

doop baby Archie foto's
Chris Allerton / Sussex Royal

Afgelopen zaterdag vond de koninklijke doop van Meghan Markle en prins Harry's eerste kind, en tevens de jongste Britse royal, Archie Mountbatten-Windsor, plaats in de St. George’s Chapel in Windsor. Prins William en Harry zijn ook allebei gedoopt in deze kerk, én ook is dit de plek waar Meghan en Harry elkaar het jawoord zeiden. Hoewel de doop vooral een privé-aangelegenheid was, heeft het Britse koninklijke huis wel beelden van de plechtigheid gedeeld.

De doop van baby Archie

Op het Instagram-account van Meghan en Harry verschenen er foto's van Archie's doop, gemaakt door fotograaf Chris Allerton (die ook de foto's maakte van Archie's eerste kennismaking met de wereld). 'De hertog en hertogin van Sussex zijn blij om deze vrolijke dag met het publiek te delen, dat een grote steun is gebleken sinds de geboorte van hun zoon,' staat er in de beschrijving van de beelden. Op de eerste foto zien we een officieel portret, met daarop alle aanwezige leden van het koninklijk huis. Zo zijn prins Charles en Camilla te zien, evenals prins William en Kate Middleton. Ook Meghans moeder Doria Ragland was van de partij. De twee "onbekende" vrouwen op het portret zijn twee zussen van wijlen prinses Diana, Lady Sarah McCorquodale en Lady Jane Fellowes. Op de tweede foto zien we een prachtig zwart-wit portret van Meghan, Harry en Archie, waarop we een duidelijk beeld krijgen van de inmiddels twee maanden oude baby.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Doopkleed

Op beide foto's is Archie gehuld in een replica van het koninklijke "Honiton" doopkleed, dat al elf jaar lang wordt gedragen door ale royal baby's binnen de familie. Het origineel, de Royal Christening Robe, was gemaakt van speciaal Honiton-kant en wit satijn en was ooit het bezit van koningin Victoria in 1841. Zo werd het doopkleed voor het eerst gedragen door haar oudste dochter, waarna het generaties lang werd gebruikt tijdens koninklijke dopen, waaronder die van Queen Elizabeth, haar kinderen en haar kleinkinderen. In 2004 werd er gekozen voor een replica, omdat het kleed te fragiel was geworden. Op die manier kan de koninklijke traditie worden voortgezet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle