Hoe Kate Middleton een eerbetoon bracht aan prinses Diana bij baby Archie's doop

De hertogin van Cambridge droeg een zeer sentimenteel item naar de plechtigheid.

Kate Middleton eerbetoon prinses Diana
CHRIS ALLERTON / SUSSEX ROYAL

Afgelopen zaterdag werd het eerste kindje van Meghan Markle en prins Harry, Archie Mountbatten-Windsor, gedoopt in de St. George’s Chapel in Windsor. Daarbij waren diverse leden van het Britse koninklijke huis aanwezig, waaronder prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Voor de speciale gelegenheid, die tevens privé was en uit de schijnwerpers werd gehouden, droeg de hertogin wel een heel bijzonder item, als eerbetoon aan wijlen prinses Diana.

Eerbetoon aan Diana

Hoewel het vooral Meghan Markle was die het ene na het andere eerbetoon aan Diana bracht in haar royal verschijningen, zorgde Kate Middleton daarvoor tijdens de doop van Archie. De hertogin was gekleed in een jurk in blushing pink van de Britse ontwerpster Stella McCartney, die ze combineerde met fuchsia-kleurige hakken en een brede haarband van Juliette Botterill - waarmee ze meteen inhaakte op een van de grootste haartrends van deze zomer. Niet de jurk, schoenen of haaraccessoires van Kate waren het hoogtepunt, maar vooral haar oorbellen trokken de aandacht. De "Collingwood Pearl" oorbellen zijn namelijk ooit in het bezit geweest van Lady Di, die ze onder meer droeg tijdens de doop van prins Harry in december 1984.

PRINCE HARRY CHRISTENING
Prinses Diana en prins Harry op een van de officiële portretten van Harry’s doop in 1984.
PA ImagesGetty Images

Doop van baby Archie

Er werd niet alleen verwezen naar Diana, die voor de vierde keer grootmoeder zou zijn geworden, door middel van Kate's oorbellen met parels. Ook waren haar twee zussen, Lady Sarah McCorquodale en Lady Jane Fellowes, aanwezig bij de plechtigheid. Zo zijn zij te zien op het officiële portret van Archie's doop, dat zaterdag werd vrijgegeven door het Britse koninklijke huis. Op de foto zijn - naast de obvious vier: prins Harry, Meghan Markle, prins William en Kate Middleton - ook prins Charles, Camilla Parker-Bowles en Meghans moeder Doria Ragland te zien. En natuurlijk de twee maanden oude baby Archie, als stralend middelpunt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton