Waarom Stranger Things-actrice Maya Hawke je misschien bekend voorkomt

Niet alleen heeft ze in een andere serie gespeeld, ook is ze de dochter van dit bekende paar.

Maya Hawke Stranger Things
Netflix

Sinds 4 juli staat het langverwachte derde seizoen van de hitserie Stranger Things op Netflix. Of je er nu al aan bent begonnen of het complete seizoen in een keer hebt gebingewatcht, dan ben je bekend met het nieuwe karakter in de serie, Robin. Samen met Steve (en zijn haar) werkt ze fulltime als ijsverkoper in het gloednieuwe winkelcentrum in Hawkins. Robin wordt gespeeld door actrice Maya Hawke. Hoewel die naam je misschien niet veel zegt, kan het toch zijn dat ze je bekend voorkomt. Dit is hoe het zit.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maya Hawke van Stranger Things

De 21-jarige Maya Ray Thurman Hawke timmert hard aan de weg naar succes in Hollywood en heeft inmiddels al een behoorlijk indrukwekkend CV opgebouwd. Het blijkt dat haar acteertalent haar met de paplepel ingegoten is, want Maya is de dochter van een stel beroemde ouders. Haar volledige naam verklapt misschien al de identiteit van haar bekende vader en misschien wel nog bekendere moeder. Zo is Maya de dochter van actrice Uma Thurman en acteur Ethan Hawke, beiden alles behalve onbekenden in Hollywood. De twee waren getrouwd van 1998 tot 2005, waarna Thurman een relatie kreeg met Franse bankier Arpad Busson en Hawke met de voormalig nanny van het gezin, Ryan Shawhughes, trouwde. Thurman en Hawke hebben in totaal twee kinderen: Maya (1998) en zoon Levon (2002).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Net als haar ouders begon Maya met acteren, maar daar begon zij pas mee in 2017 toen ze gecast werd voor de rol van Jo March in de BBC-serie Little Women. In eerste instantie ging de jonge actrice aan de bak als model. Zo heeft ze mogen poseren voor de Amerikaanse Vogue en heeft ze meerdere campagnes op haar naam staan, van onder meer AllSaints en Calvin Klein.

Christian Dior  : Front Row - Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2019/2020
Maya te gast bij de Dior Couture Herfst 2019 show in Parijs.
Rindoff/CharriauGetty Images

Gevoel voor mode

Hoewel Maya als haar karakter Robin ongeveer het hele seizoen van Stranger Things rondloopt in een blauw-wit matrozenpakje, blijkt ze in het echte leven erg geïnteresseerd te zijn in mode. Zo verscheen de 21-jarige actrice meer dan eens (met haar moeder) front row bij modeshows, en vindt ze het leuk om aan te haken bij filmpremières. Zo werd Maya meerdere keren gezien tijdens de afgelopen twee haute couture-weken in Parijs. Ook heeft ze inmiddels shoots gedaan voor onder andere Love Magazine en WWD.

Giorgio Armani Prive : Front Row - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2019
Céline Dion, Maya Hawke, Uma Thurman en Amber Heard zitten front row bij Giorgio Armani Couture Zomer 2019 in Parijs.
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Nu Maya haar grote doorbraak heeft gehad met Stranger Things verwachten we dat we haar vaker zullen zien. Ook heeft de actrice een rol bemachtigd in de film Once Upon A Time In Hollywood van Quentin Tarantino, die deze zomer nog in de bioscoop draait.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity