Serena Williams ging in therapie na veelbesproken US Open-finale

De Amerikaanse tennisster schreef zelfs een brief naar Naomi Osaka om haar spijt te betuigen voor de woede-uitbarsting die haar winst overschaduwde tijdens de US Open-finale vorig jaar.

Day Eight: The Championships - Wimbledon 2019
Rob Newell - CameraSportGetty Images

De 23-voudige Grand Slam-winnaar Serena Williams staat momenteel op Wimbledon in Londen. Maar voor ze daar op het veld mocht, moest ze wel eerst in therapie. Het voorval tijdens de US Open in 2018, waar ze in woede uitbarstte op het tennisveld, heeft haar behoorlijk lang achterna gezeten.

US Open

In een interview met de Amerikaanse Harper's Bazaar vertelt de 37-jarige tennisster: 'Ik realiseerde me dat de echte reden waarom het moeilijk voor mij was om over de US Open-finale heen te komen was niet vanwege de backlash, maar wat er gebeurd is bij een jonge vrouw die veel meer verdiende op dat moment.' Williams heeft het over het incident met Naomi Osaka. Serena ontving tijdens de finale een waarschuwing voor het ongeoorloofd ontvangen van aanwijzingen van haar coach. In haar ogen was dit onterecht en er ontstond een hevige discussie tussen haar en de scheidsrechter.

serena williams naomi osaka finale spijtbetuiging
Serena Williams begroet de Japanse Naomi Osaka tijdens de US Open finalewedstrijd in 2018 in New York.
Getty Images

Therapie en spijtbetuiging

Wat Williams zo erg vindt aan het incident is het verpesten van het moment voor Osaka. De Japanse tennisster won net haar eerste grandslamtitel, maar de hevige discussie overschaduwde het moment. Serena heeft nachtenlang wakker gelegen vanwege het schuldgevoel. Daarom besloot ze therapie te zoeken om het goed af te kunnen sluiten. Ook schreef ze een brief naar Naomi Osaka. Volgens NOS schreef Naomi haar terug, en het antwoord ontroerde Serena. 'Naomi schreef: "Mensen kunnen frustratie en kracht met elkaar verwarren, omdat ze het onderscheid niet kunnen maken. Niemand kan voor zichzelf opkomen zoals jij dat doet en je moet doorgaan met het verleggen van de grenzen".'

Lees hieronder de brief die Serena naar Naomi stuurde:

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity