Meghan Markle interviewt Michelle Obama over moederschap, haar voorbeeldrol en jongere zelf

Voor het September Issue van de Britse Vogue ging Meghan in gesprek met former first lady Michelle Obama.

Meghan Markle interview Michelle Obama
Getty Images

Nadat er maandenlang geruchten de ronde gingen, werd het grote nieuws gisteren dan eindelijk bevestigd: Meghan Markle is gasthoofdredacteur van de Britse Vogue voor diens septembernummer. Het thema van het nummer is Forces for Change, waarvoor de hertogin van Sussex samenwerkte met verschillende vrouwelijke iconen die een bijzondere invloed hebben op de samenleving. Zo interviewde Markle niemand minder dan former first lady Michelle Obama, over moederschap, haar voorbeeldrol en de jongere versie van zichzelf.

Meghan Markle in gesprek met Michelle Obama

Voor het nummer ging Meghan het gesprek aan met voormalige Amerikaanse first lady Michelle Obama. In dat interview vertelt Michelle uitgebreid over het moederschap, en geeft ze advies aan Meghan, die begin mei moeder werd van haar eerste kind, zoon Archie. 'Het moederschap is voor mij een masterclass geweest in loslaten,' vertelt Michelle, die met haar man Barack twee dochters heeft, Malia (21) en Sasha (18). 'Je hebt nou eenmaal niet alles in de hand. Als moeder wil je dat je kind niets overkomt, maar het leven heeft andere dingen voor je in petto. Geschaafde knieën, hobbelige wegen en gebroken harten horen erbij,' klinkt Obama's advies.

Gelijke behandeling

Daarnaast vertelt Michelle dat ze is opgegroeid vanuit het principe dat jongens en meisjes hetzelfde behandeld worden: 'Mijn ouders, en met name mijn vader, leerde mij en mijn broer al op jonge leeftijd dat je jongens en meisjes hetzelfde moet behandelen. Toen ik nog op de lagere school zat, kocht hij bokshandschoenen. Niet alleen voor mijn broer, maar ook voor mij. Hij ging zijn zoon niet leren hoe hij moest stoten zonder er zeker van te zijn dat zijn dochter het ook zou leren.'

Op die manier heeft ze haar eigen dochters ook opgevoed. Ze stimuleert Malia en Sasha nieuwe dingen te blijven proberen totdat ze weten wat echt bij hen past. 'Toen ik nog op school zat, dacht ik dat ik advocaat wilde worden. Dat klonk als een goed, gerespecteerd beroep. Het duurde even voor ik naar m'n intuïtie durfde te luisteren en een ander pad bewandelde, dat beter bij me paste,' aldus Michelle tegen de hertogin.

September Issue

In het septembernummer van de Britse Vogue staan inspirerende vrouwen centraal, die allemaal op hun eigen manier een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. Zo telt het nummer maar liefst vijftien covermodellen, waaronder de jonge klimaatverandering campagnevoerder Greta Thunberg, de premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern, model Adwoa Aboah en actrice en campagnevoerder Jane Fonda. Niet alleen Meghan heeft meegewerkt aan het September Issue, ook haar man prins Harry heeft een bijdrage geleverd. Zo interviewde de hertog bioloog en onderzoeker Jane Goodall.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle