Emily Ratajkowski toont trots haar okselhaar: 'zo voel ik me sexy'

'Als ik besluit mijn oksels te scheren of juist mijn okselhaar te laten groeien, is dat aan mij.'

emily ratajkowski okselhaar essay
John ShearerGetty Images

Emily Ratajkowski neem geen bald voor de mond als ze ergens een mening over heeft. Van body-shaming tot tot feminisme, het model heeft al over vele onderwerpen haar gedachtes gedeeld. Nu onthult het 28-jarige model haar kijk op vrouwelijkheid en feminisme in een uitgebreid essay in het nieuwe september issue van de Amerikaanse Harpers Bazaar. Bij het essay is een beeld van het model te zien, waar één ding in het bijzonder opvalt: haar okselhaar.

Ophef

Voor Emily komt haar kracht voort uit zelfliefde: 'ik voel me krachtig als ik mezelf ben, en soms betekent dat ik graag een minirok draag. Soms betekent het dragen van een gigantische hoodie en een joggingbroek. Als ik besluit mijn oksels te scheren of te laten groeien, is dat aan mij. Voor mij is lichaamshaar een andere kans voor vrouwen om hun keuzevermogen te uiten. Ik scheer me op een bepaalde dag graag, maar soms voel ik me sexy door mijn lichaamshaar te laten groeien.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Natuurlijk veroorzaakte de plotselinge verschijning van het okselshaar een oproer online, waar mensen hevig in discussie waren waren of het haar wel of niet nep is. The Cut schreef over een mogelijkheid dat het zeer waarschijnlijk is dat het haar echt was ten tijde van de shoot (bij veel recente paparazzi-foto's zijn haar oksels verdacht vaak bedekt) maar dat het nu weer verwijderd is. Recente foto's van Ratajkowski tonen haar oksels echter geheel gladgeschoren. Twitter-gebruikers kwamen met het idee van het gebruik van neplichaamshaar, wat een verklaring zou kunnen zijn.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In het essay spreekt Emily over haar vrouwelijkheid, haar veranderende opvattingen over gender en seksualiteit, en haar overtuiging dat alle vrouwen het verdienen om zich te uiten zoals ze dat zelf willen. Emily vertelt over het feit dat ze vaak wordt bestempeld als 'hyper-vrouwelijk'. Dit deed haar heroverwegen hoe ze zichzelf aan de wereld wilt presenteren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity