Miley Cyrus en Liam Hemsworth gaan scheiden na huwelijk van nog geen jaar

Het zou al een tijdje niet lekker lopen tussen de twee.

Miley Cyrus Liam Hemsworth scheiden
Theo WargoGetty Images

Na een huwelijk van nog geen jaar hebben Miley Cyrus en Liam Hemsworth besloten te gaan scheiden. Het stel trouwde eind december in het geheim na een knipperlichtrelatie van in totaal vier jaar, maar nu lijkt het definitief over te zijn tussen de twee. Dat maakte People afgelopen weekend bekend. Na een reactie van Miley reageert ook Liam voor het eerst op de scheiding in de vorm van een emotioneel statement en lanceert Miley haar eerste nummer sinds de breuk.

Miley Cyrus en Liam Hemsworth uit elkaar

Een woordvoerder van Cyrus deelde een statement van de 26-jarige zangeres, met daarin de aankondiging van de scheiding. 'Liam en Miley hebben besloten om uit elkaar te gaan'. 'Aangezien ze zich nog steeds ontwikkelen en veranderen als partners en individuen, hebben ze besloten dat dit het beste is. Zo kunnen ze zich allebei concentreren op hun carrières en op zichzelf. Ze blijven beiden toegewijde ouders voor hun huisdieren. Respecteer alstublieft hun proces en privacy.'

'Slide Away'

Bijna een week nadat het koppel had onthuld een punt te zetten achter hun huwelijk brengt de zangeres een emotioneel nieuw liedje uit genaamd Slide Away. Miley heeft niet zelf expliciet benoemd dat het nummer beïnvloed is door de breuk tussen haar en Liam, toch lijk het nummer sterk over de recente gebeurtenissen te gaan. 'Zet je eroverheen, we zijn geen 17 meer. Ik ben niet meer wie ik was. Je zei dat alles is veranderd. Je hebt gelijk, ik ben nu volwassen', zingt de zangeres.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Reactie op scheiding

Liam Hemsworth gaf zijn eerste reactie de dag nadat het trieste nieuws bekend werd. De Australische Daily Mail vroeg de acteur hoe hij zich voelde na de scheiding, waarop de acteur een emotioneel antwoord gaf: 'je begrijpt niet hoe het is. Ik wil er niet over praten.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vervolgens verbrak Hemsworth de Instagram-stilte rondom de split. De acteur deelde dinsdagavond een persoonlijke boodschap om uit te leggen dat hij enkel het beste wenst voor zijn ex: 'Even een kort berichtje om te zeggen dat Miley en ik recent gescheiden zijn en ik haar niets ander dan gezondheid en geluk toewens. Dit is een privékwestie en ik heb geen commentaar gegeven aan journalisten of media. Alle aan mij toegeschreven quotes zijn vals.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoewel Miley niet direct heeft gereageerd op het nieuws van de scheiding, deelde de zangeres eerder wel een emotionele post op haar Instagram-account. Bij twee foto's van zichzelf schreef ze: 'Vecht niet tegen evolutie, want je zult nooit winnen. Net als de berg waarop ik sta, die ooit onder water was en verbonden was met Afrika: verandering is onvermijdelijk.' Ze zegt te hebben geleerd veranderingen te respecteren, en dus ook in haar even leven – hoogstwaarschijnlijk doelend op de break-up tussen haar en Liam.

Miley zoenend gespot

Miley lijkt het ondertussen een stuk minder zwaar te hebben met de breuk dan Liam. De zangeres werd afgelopen weekend zoenend gespot met Kaitlynn Carter, de ex van The Hills-ster Brody Jenner. Carter en Jenner kondigde deze maand nog aan na vijf jaar samen hun eigen weg te gaan. Tijdens een vakantie met vrienden aan het Comomeer in Italië werden Miley en Kaitlynn gespot op foto's, gedeeld door de Daily Mail, terwijl ze innig aan het zoenen en knuffelen zijn aan het zwembad. In een interview in het recente augustusnummer van de Amerikaanse Elle legt Cyrus uit: 'Ik heb een heterorelatie, maar ik voel me nog steeds erg seksueel aangetrokken tot vrouwen.' Wat er ook tussen hen speelt, Miley en Kaitlynn genieten duidelijk van hun vacay-mode.

Moeilijk jaar voor Liam en Miley

Er gingen de afgelopen tijd al geruchten dat het niet lekker liep tussen de twee. Zo zou Miley al een tijdje haar trouwring niet dragen. Een bron vertelde aan E! News dat Cyrus en Hemsworth maandenlang hebben geprobeerd hun huwelijk te laten werken, maar dat die tijd moeizaam verliep. 'Ze hebben geprobeerd er het beste van te maken, maar ze voelen dat ze niet meer op hetzelfde niveau zitten als toen ze met elkaar trouwden. Het was een moeilijk jaar,' aldus de bron. Ook zouden Miley en Liam veel tijd besteed hebben zonder elkaar.

Knipperlichtrelatie

Het koppel kreeg voor het eerst een relatie in 2012. In 2013 verloofde het stel zich, maar door hun drukke agenda's kwam het nooit van een bruiloft. Uiteindelijk beëindigde het koppel hun relatie, totdat ze elkaar weer vonden in 2016. Vervolgens werd in maart 2018 bekend dat Cyrus en Hemsworth plannen hadden om te trouwen. Volgens Entertainment Tonight was Miley druk bezig een geheime bruiloft te plannen, waarvoor alleen familie en goede vrienden uitgenodigd zouden worden. Uiteindelijk trouwde het koppel in december 2018, maar dat huwelijk blijkt nu geen stand te hebben gehouden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity