Balletdansers steunen prins George nadat hij kritiek ontvangt over het nemen van balletles

Het 6-jarige prinsje wordt gesteund door dansers van over de hele wereld.

prins-george-ballet-steun
Pool/Samir HusseinGetty Images

Prins George begint binnenkort weer met school waar hij de kleuterklas achter zich zal laten en begint aan de basisschool. Prins Willam maakte bekend dat zijn zoon ook balletles zal gaan volgen als onderdeel van zijn curriculum op zijn privéschool in Londen, en dat de jonge prins er absoluut niet op kan wachten. Afgelopen week spotte TV-host Lara Spencer met de danskeuze van de jonge prins. Nu betuigen verschillende iconen uit de danswereld en balletdansers hun steun aan het jonge prinsje middels de hashtag #BoysDanceToo.

Ook mannen mogen dansen

De Good Morning America-presentator Lara Spencer maakte de negatieve opmerking over de keuze van het zes-jarige prinsje om balletles te willen volgen tijdens een live-uitzending van het programma. Zo stelde ze lachend: 'we zullen zien hoe lang dat duurt.' Dansers van over de hele wereld reageerden vervolgens op de opmerking, stellende dat ook mannen kunnen dansen en dat daar totaal niks mis mee is. 'Het spotten met de danswereld, ballet en jonge jongens is gewoon niet cool', zo stelde de bekende Amerikaanse danseres Debbie Allen.

Buiten de opnamestudio van het programma in New York, verzamelden zich zelfs tientallen mannelijke dansers om steun te betuigen aan prins George en te laten zien dat mannelijke dansers zich nergens voor hoeven te schamen, zo weet The Guardian.

Spencer heeft zich ondertussen verontschuldigd over haar eerdere opmerking: 'mijn oprechte excuses voor een ongevoelige opmerking die ik heb gemaakt. Ik geloof volledig dat we allemaal vrij moeten zijn om onze passies na te streven', aldus de presentatrice.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws