Kendall Jenner onder vuur voor het dragen van cornrows

Het Amerikaanse model krijgt bakken kritiek wegens dragen van deze bepaalde haarstijl die pure cultural appropriation is, aldus Twitter.

kendall jenner controversie cornrows kritiek twitter
David M. BenettGetty Images

Een nieuwe dag, een nieuwe controversie rond het Amerikaanse topmodel Kendall Jenner. Dit keer niet voor het doen aan sluikreclame voor Coca Cola, of voor het misleiden van haar volgers via een grote beautycampagne. Dit keer komt Jenner in een slecht daglicht te staan voor het dragen van cornrows. Twitter-gebruikers bestempelen deze actie als cultural appropriation, ofwel: culturele toe-eigening en sparen Kendall niet met hun heftige kritiek.

Kendall jenner cornrows kritiek twitter
Hollywood To You/Star MaxGetty Images

Twitter ontploft

Afgelopen dinsdag publiceerde Kendall Jenner een Instagram Story waar te zien was dat ze haar haar in cornrows had. Ze koos voor deze nieuwe haarstijl tijdens haar vakantie met Hailey Baldwin en Justine Skye op Jamaica. Niet veel later ontplofte Twitter door gebruikers die Jenner beschuldigden van culturele toe-eigening. Zo uitten ze hun woede en maken duidelijk dat het lenen van een haarstijl, die door donkere mensen populair is gemaakt, niet kan. Een haarstijl waar donkere mensen namelijk vaak voor gediscrimineerd worden. Twitter is in alle staten:

Kendall heeft niet gereageerd op alle kritiek, maar de Kardashian-Jenners verontschuldigen zich meestal niet als het gaat om zulke gevallen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws