Hailey Bieber transformeert in prinses Diana voor nieuwe Vogue-fotoshoot

Het model lijkt als twee druppels water op de Britse prinses.

hailey-bieber-prinses-diana
@haileybieberInstagram

Waar nu alle aandacht naar Meghan Markle gaat, was wijlen prinses Diana het koninklijke stijlicoon van de jaren negentig. De prinses verscheen in klassieke nineties looks tijdens officiële gelegenheden, maar in haar vrije tijd werd ze regelmatig gefotografeerd in comfortabele athleisure – van het (nu weer populaire) fietsbroekje tot heuse baseball sweaters met print. Dat Diana's persoonlijke stijl nog altijd invloed heeft, bewijst een nieuwe fotoshoot van Vogue Paris met model Hailey Bieber in de hoofdrol.

Hailey Bieber als prinses Diana

Op de foto's uit de modeserie van de Franse Vogue, die Hailey zojuist zelf deelde op haar Instagram-account, zien we het 22-jarige model in looks die ons zeer bekend voorkomen. Zo zijn de beelden geïnspireerd door prinses Diana's sportieve looks uit de late jaren tachtig en nineties. Op een foto is Hailey te zien in een rode oversized baseball-trui, zwart fietsbroekje, hoge sokken met witte sneakers en een typische nineties-zonnebril – een look waarin je Lady Di zou kunnen uittekenen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Maar er is meer. Zo deelde Hailey nog twee looks, waaronder eentje met blue jeans, een grijze sweater, een oversized colbert, cowboy boots en een baseball cap. Diana heeft precies dezelfde combinatie al eens gedragen tijdens een polo-wedstrijd in Windsor in 1988. Het mag duidelijk zijn dat Hailey zonder twijfel een waardige lookalike is van de Britse prinses (die in 1997 kwam te overlijden), en haar stijl vol elegantie nabootst.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In haar Instagramposts bevestigt het model dat het om een eerbetoon aan Diana gaat: 'Alle credits en inspiratie gaan naar de prachtige en iconische prinses Diana, wiens stijl ik al bewonder sinds ik mij kan herinneren. Bedankt voor het achterlaten van een iconische mode en stijl nalatenschap.'

Het fietsbroekje

Het valt inmiddels niet meer te ontkennen dat het eerst zo gevreesde fietsbroekje helemaal terug is van weggeweest. Zo werden de strakke bicycle shorts veelvuldig gespot op de catwalk tijdens de Lente/Zomer 2019 shows, en werd de trend al snel opgepakt door voorlopers als Gigi en Bella Hadid, Emily Ratajkowski en Rihanna. Ook tijdens de internationale modeweken werd het broekje veel gezien, vaak gecombineerd met een oversized blazer en sneakers.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana