Koningin Máxima en koning Willem-Alexander maken eerste verschijning na zomervakantie

Het is deze keer niet het uiterlijk van Máxima, maar van Willem-Alexander dat de meeste aandacht trekt.

koningin-maxima-koning-willem-alexander-bezoek-terneuzen
Patrick van KatwijkGetty Images

Na een periode buiten de schijnwerpers te hebben geleefd, zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima voor het eerst in het openbaar gezien sinds de zomerfotosessie bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Het koningspaar maakte een verschijning in de Zeelandse stad Terneuzen, waar afgelopen weekend het begin van 75 jaar vrijheid in Nederland werd gevierd.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren 75 jaar vrijheid

Tijdens de viering in Terneuzen wordt er speciale aandacht besteed aan de bevrijding van het zuiden van Nederland, waarbij de Slag om de Schelde een grote rol speelde. Na een toespraak van minister-president Mark Rutte klonk het officiële startsein van 75 jaar vrijheid. De eer was aan koning Willem-Alexander, die het jubileumjaar mocht inluiden dor aan een zogeheten belboei te luiden. Vervolgens werd er een grootste parade gehouden, zowel op het water als in de lucht. Ook de Belgische koning Filip en koningin Mathilde waren aanwezig.

75th Anniversary of Zeeland Liberation from The Nazis
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima samen met de Belgische koning Filip en koningin Mathilde in Terneuzen.
Patrick van KatwijkGetty Images

Voor de gelegenheid was het koningspaar gehuld in matching looks. Zo droeg koningin Máxima een witte blouse en zandkleurige kokerrok van haar favoriete modehuis, het Belgische Natan. Ze combineerde haar look – waarin de koningin al eens eerder werd gezien tijdens een streekbezoek aan de Betuwe – met een rode hoed, een paar rode leren handschoenen en rode hakken. Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met een rode das, geheel in stijl met zijn vrouw.

Vakantiebaard

Hoewel het normaal gesproken koningin Máxima is die alle ogen op zich gericht heeft, verschoof die aandacht nu naar haar man. Zo viel de gezichtsbeharing, ofwel het 'vakantiebaardje' van de koning op. Het is bekend dat Willem-Alexander zijn baard graag laat staan in de zomermaanden, maar het is niet gebruikelijk dat hij zijn gezichtsbeharing behoudt tijdens officiële gelegenheden. Wellicht kiest onze koning voor een nieuwe look die bij zijn identiteit van moderne koning past.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima