Prinses Ariane op de fiets naar haar eerste middelbare schooldag op Gymnasium

Vol frisse moed fietst de jongste prinses haar eerste schooldag tegemoet.

prinses-ariane-eerste-schooldag-brugklas
Patrick van KatwijkGetty Images

Het is begin september en dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Zo ook voor prinses Ariane (12), die vandaag aan haar eerste schooldag van de brugklas op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag begint. De jongste dochter van koningin Máxima en koning Willem-Alexander treedt hiermee in de voetsporen van haar twee oudere zussen, kroonprinses Amalia (15) en prinses Alexia (14).

Prinses Ariane's eerste schooldag

Volgens traditie vertrok prinses Ariane per fiets vanaf huis, het onlangs gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch, naar haar nieuwe school. Op het Instagram-account van het Koninklijk Huis deelt de koninklijke familie het bijzondere moment. In een video is te zien hoe de jonge prinses voor het eerst richting de middelbare school fietst, zoals ieder andere scholier. Haar grote zussen, prinses Amalia en prinses Alexia, beleefden eenzelfde moment toen zij voor het eerst vertrokken naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Beste VWO-school

Het Christelijk Gymnasium Sorghvliet werd in 2007 door Elsevier benoemd tot beste vwo-school van Nederland, en werd ook nog eens uitgeroepen tot zogeheten "superschool". De Rijksoverheid laat weten dat 'de periode van de schooltijd van de prinsessen privé [is]'. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima doen het uitdrukkelijke verzoek aan de media om de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te respecteren, zodat alle drie de prinsesjes in alle rust hun schoolperiode kunnen doorlopen.

Clothing, Dress, Fashion, Shoulder, Photography, Blond, Little black dress, Neck, Long hair, Smile,
Erwin Olaf

Prinses Ariane

Prinses Ariane, voluit Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, is de jongste van de drie prinsesjes en werd op 10 april 2007 geboren als laatste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Naast de drukke dagen op haar nieuwe school houdt Ariane zich graag bezig met haar grote hobby's: paardrijden, hockey, tekenen en jazzballet. Waar haar oudste zus Amalia zich vooral bezighoudt met de voorbereidingen op het koningschap en zus Alexia interesse heeft in mode (net als haar moeder), is Ariane de meest eigenwijze prinses en houdt ze ervan om actief bezig te zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity