Alles wat je wil weten over prins Harry en Meghan Markle's royal tour in Afrika

Van de precieze vertrekdatum tot het programma: lees hier alles over prins Harry en Meghan Markle's royal tour in Afrika.

Sinds hun sprookjesachtige royal wedding in mei 2018 hebben prins Harry en Meghan Markle alles behalve stilgezeten. Zo vertrok het stel vorig jaar oktober voor hun eerste royal tour samen naar Oceanië, waar ze Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji en het Koninkrijk Tonga bezochten, en niet lang daarna vertrok het stel nog naar Marokko.

Wegens de geboorte van hun zoon Archie doen Harry en Meghan het in 2019 wat rustiger aan, maar daar komt verandering in. Het koppel maakt een reis naar Afrika voor hun volgende royal tour. Van 23 september tot en met 2 oktober zijn Meghan en Harry aan het rondreizen door verschillende landen in het Afrikaanse continent. Vogue verzamelde alles wat je wil weten over prins Harry en Meghan Markle's royal tour in Afrika, en zette het op een rij.

Waar in Afrika gaan prins Harry en Meghan Markle precies heen?

Voor hun royal tour in Afrika brengt het complete gezin een bezoek aan Kaapstad in Zuid-Afrika, maar prins Harry zal in zijn eentje ook omringende Afrikaanse landen bezoeken. Zo reist de hertog van Sussex af naar Malawi, Angola en Botswana, waarna het hele gezin zich opnieuw zal herenigen in Johannesburg.

Wat gaan prins Harry en Meghan Markle in Afrika doen?

Op Instagram liet het royal koppel weten erg enthousiast te zijn over de reis naar het Afrikaanse continent dat voor Harry zijn 'tweede thuis' is geworden. 'Ons team heeft een betekenisvol programma georganiseerd dat we graag met jullie willen delen. Op persoonlijk niveau kan ik niet wachten om mijn vrouw en zoon Zuid-Afrika te laten zien!' aldus de Britse prins.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Harry en Meghan zullen organisaties bezoeken die zich inzetten voor educatieve doeleinden en vrouwenrechten. Naar verwachting zal prins Harry ook de nodige aandacht schenken aan zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale (dat kinderen en jongeren in Lesotho en Botswana helpt) als hij in Afrika is. Ook een ontmoeting met aartsbisschop Desmond Tutu staat op de planning, evenals een bezoek aan Halo Trust, een organisatie die het bewustzijn rond het verwijderen van landmijnen vergroot. Ook zal prins Harruy president Peter Mutharika van Malawi en president Cyril Ramaphosa van Zuid-Afrika ontmoeten.

Baby Archie

Archie Mountbatten-Windsor gaat met zijn ouders mee naar Afrika. Op het Instagram-account kondigden Harry en Meghan de eerste overzeese reis van hun vier maanden oude zoon aan: 'Dit zal de eerste officiële tour worden als gezin!' Prins George maakte zijn grootse internationale debuut toen hij acht maanden oud was, toen prins William en Kate Middleton Nieuw-Zeeland en Australië bezochten. Het ziet er wel naar uit dat kleine Archie alleen meegaat naar Zuid-Afrika, want Harry onderneemt een solo-trip naar Malawi, Angola en Botswana. Meghan blijft dan met de baby in Zuid-Afrika.

Prins Harry eerste vaderdag baby Archie
Dominic LipinskiGetty Images

Hoe werd de royal tour naar Afrika aangekondigd?

Er gingen al langere tijd geruchten over een vermeende intercontinentale reis, maar in juni bevestigde het Britse koningshuis pas dat Harry en Meghan dit najaar de zuidelijke kant van het Afrikaanse continent zullen opzoeken. 'De hertog en hertogin kijken er enorm naar uit jullie allen daar (in Afrika) te ontmoeten en zullen zich blijven inzetten om de aandacht te focussen op het belangrijke werk die lokale communities doen in het gebied van het Gemenebest en daarbuiten,' zo werd geschreven op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle