Meghan Markle brengt ongepland en emotioneel bezoek in Kaapstad

De hertogin was aanwezig op een zeer bijzondere plek in Zuid-Afrika.

meghan-markle-zuid-afrika-bezoek
Samir HusseinGetty Images

Meghan Markle en prins Harry zijn momenteel aanwezig in Afrika voor hun royal tour door het continent. Na een bezoek aan Kaapstad in Zuid-Afrika, waar baby Archie tevens zijn debuut maakte, reist prins Harry solo door naar verschillende landen. Terwijl Harry Botswana en Angola afgelopen weekend bezocht, besloot Meghan Markle een ongepland bezoek te brengen een aan bijzondere plek in Zuid-Afrika.

Bijzonder bezoek

Meghan Markle bezocht een bijzondere herdenkingsplek in Kaapstad waar eerder dit jaar de 19-jarige student Uyinene Mrwetyana na een verkrachting werd vermoord. Haar dood ontketende een golf van protesten in het land die het voortdurende gender gerelateerde geweld in het land willen aankaarten. Volgens CNN bezocht de hertogin van Sussex aanvankelijk de gedenkplaats in het geheim omdat ze dit bezoek als een persoonlijk gebaar wilde maken. Toch besloot Meghan haar bezoek te delen via het officiële Instagram-account van haar en prins Harry.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Op het officiële Sussex Royal Instagram-account werd een foto van Meghan geplaatst, waarbij de hertogin een lint ophangt bij de gedenkplaats met de tekst 'Simi kunye kulesisimo' - wat zoveel betekent als 'We staan samen in dit moment' - in de lokale taal genaamd Xhosa. In het bijschrift van de post werd gesteld dat Meghan 'haar persoonlijke respect wilde betuigen en solidariteit wilde tonen met degenen die een standpunt hebben ingenomen tegen gender gerelateerd geweld'. Volgens de meest recente statistieken van de Zuid-Afrikaanse politie wordt elke drie uur een vrouw vermoord in Zuid-Afrika, zo stelt The New Yorker.

Voorafgaand aan haar bezoek, sprak Meghan met de moeder van de overleden student om haar condoleances te delen. Verder wordt in de post gesteld dat Meghan in de afgelopen dagen ook 'privébezoeken en vergaderingen heeft bijgewoond om zich te verdiepen in de huidige situatie en te blijven pleiten voor de rechten van vrouwen en meisjes'.

Royal Tour

Prins Harry en Meghan Markle begonnen op 23 september met hun officiële 10-daagse royal tour met hun 4 maanden oude zoon Archie. Op dit moment reist Harry naar Botswana, Angola en Malawi, terwijl Markle met Archie in Zuid-Afrika verblijft. Op donderdag keert Harry terug naar Zuid-Afrika, waar het hele gezin vervolgens naar Johannesburg zal gaan. Daar zal Meghan deelnemen aan een rondetafelgesprek met de Association of Commonwealth Universities om de moeilijkheden te bespreken die vrouwen ondergaan wanneer ze toegang proberen te krijgen tot hoger onderwijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle