Meghan Markle geeft inspirerende speech over gelijkheid tijdens royal tour in Zuid-Afrika

De hertogin sprak over het belang van gender equality op de universiteit van Johannesburg.

meghan-markle-speech-gelijkheid-zuid-afrika
Karwai TangGetty Images

Het is alweer de tweede week van prins Harry en Meghan Markle's royal tour in Zuid-Afrika. Waar Harry nu op solo-reis is naar de omringende landen Angola, Botswana en Malawi, heeft Meghan zo haar eigen agenda in Zuid-Afrika. Op maandag 1 oktober had de hertogin dan ook een drukke dag voor de boeg. Zo gaf Meghan onder andere een inspirerende speech over de gendergelijkheid op de universiteit van Johannesburg.

Meghan Markle over gelijkheid

Meghan, die bekend staat als trotse feminist, sprak het aanwezige publiek op de universiteit van Johannesburg toe over het belang van gender equality (gelijkheid in gender) in het hoge onderwijs. Dit deed zij in samenwerking met de Association of Commonwealth Universities (ACU), waarvan Meghan sinds januari patroon is en destijds het stokje overnam van koningin Elizabeth. 'Als een vrouw gemachtigd wordt, verandert dat alles in de gemeenschap,' vertelde Meghan tijdens haar speech. 'Het doel is om gendergelijkheid te creëren, om vrouwen te ondersteunen die werkzaam zijn in onderzoek en hoger onderwijs.' Meghan kondigde daarbij aan financiële hulp te bieden om die doelen op het gebied van gelijkheid te bewerkstelligen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Meghan Markle en haar trenchcoat

Tijdens haar bezoek aan de universiteit van Johannesburg verscheen Meghan in een kaki-kleurige double-breasted trenchcoat van Banana Republic, die de royal als jurk droeg. Die combineerde ze vervolgens met beige hakken van Stuart Weitzman en een armband van Alemdara. Een signature look van Meghan, want we hebben de hertogin meerdere keren zien verschijnen in een soortgelijke outfit. Zo droeg Meghan een zachtroze trenchcoat-jurk tijdens haar eerste royal tour met prins Harry in Australië vorig jaar, zoals te zien is in onderstaande video.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle