Meghan Markle, Kate Middleton en Prins Harry en William in nieuwe campagne voor geestelijke gezondheid

De Britse royals helpen bij het creëren van bewustwording rondom mentale gezondheidsproblemen.

Kate-Middleton-Meghan-Markle-Prins-Harry-William-campagne
WPA PoolGetty Images

Meghan Markle en prins Harry zijn nog maar net teruggekeerd van hun royal tour door het Afrikaanse continent en gaan meteen weer aan de slag. De hertog en hertogin van Sussex hebben gezamenlijk met Kate Middleton en prins William de handen ineen geslagen voor een nieuw mentaal gezondheidsproject. De Britse royals zijn te horen in een televisiecampagne voor geestelijke gezondheidsorganisatie Every Mind Matters.

Every Mind Matters-campagne

De royals zijn onderdeel van een korte videocampagne voor de organisatie, waarin mensen worden aangemoedigd zich bewuster te worden van de vroege symptomen van psychische problemen. De drie minuten durende video van Every Mind Matters toont beroemdheden zoals actrice Glenn Close en presentator Davina McCall waarin de royals de kijkers toespreken. Volgens de Britse media is het uitzonderlijk dat de koninklijke familie zo nauw meewerkt aan een campagne.

Prins William is de eerste royal die een boodschap inspreekt in de video waarin wordt uitgelegd hoe geestelijke gezondheidsproblemen een universeel probleem zijn. Zo stelt hij: 'iedereen kent dat gevoel, wanneer het leven je te veel wordt.' Prins Harry voegt eraan toe: 'het kan iedereen gebeuren, terwijl veel mensen denken dat er niks aan kan worden gedaan'.

Mentale gezondheid

Vervolgens preekt Meghan een boodschap in, stellende dat deze assumptie niet klopt: 'er zijn zeker dingen die we kunnen doen. Vanaf vandaag is er een nieuwe manier om dingen te veranderen.' Kate Middleton legt vervolgens uit dat het Every Mind Matters-initiatief een gratis online platform biedt om mensen in nood te helpen om te gaan met stress, hun goede humeur te stimuleren, beter te slapen en 'meer controle over hun leven te krijgen'.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In een Instagram-bericht laten Meghan Markle en prins Harry weten blij te zijn te mogen meewerken aan de campagne: 'de hertog en hertogin van Sussex zijn blij dat zij hun stem hebben kunnen geven aan deze belangrijke campagne. Samen met de hertog en hertogin van Cambridge zijn ze er trots op Every Mind Matters te ondersteunen'. De campagnevideo werd gisteravond uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk en gelijktijdig in verschillende andere landen waaronder Nederland. Naar verluidt zullen op deze manier ruim 10 miljoen mensen de campagne zien, zo stelt de NOS.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle