Kate Middleton brengt eerbetoon aan prinses Diana tijdens bezoek aan Pakistan

Kate's look was bijna identiek met die van wijlen prinses Diana tijdens haar bezoek aan het land in de jaren '90.

kate-middleton-pakistan-eerbetoon-prinses-diana
Samir HusseinGetty Images

Kate Middleton en Prins William zijn gister aangekomen in Pakistan voor hun vijfdaagse royal tour door het land. Het paar werd verwelkomd op de luchtmachtbasis Nur Khan in Chaklala, Rawalpindi, Punjab door de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi. Kate Middleton was gehuld in een opvallende look waarmee de hertogin een bijzonder eerbetoon bracht aan wijlen prinses Diana.

Kate Middletons eerbetoon aan prinses Diana

Kate stapte uit het vliegtuig in een op maat gemaakte lichtblauwe ombré-jurk die ze combineerde met een bijpassende broek. Beide ontwerpen zijn naar de hand van Catherine Walker, een van de favoriete ontwerpers van de hertogin. Kate's ensemble lijkt te zijn geïnspireerd door de Shalwar Kameez, een traditioneel kledingstuk in Azië dat bestaat uit een tuniek die in combinatie met een losse broek wordt gedragen.

Diana In Pakistan
Tim GrahamGetty Images

Kate's look had een opvallende gelijkenis met de lange, lichtblauwe button-up tuniek en broekcombinatie die wijlen prinses Diana droeg tijdens haar bezoek aan Pakistan in 1996. De prinses bracht destijds een solo-bezoek aan het land en bezocht in het lichtblauwe ensemble het Shaukat Khanum Memorial Ziekenhuis in Lahore.

Eerbetoon

Hoewel het vooral Meghan Markle was die het ene na het andere eerbetoon aan Diana bracht in haar royal verschijningen, droeg ook Kate Middleton in de loop der jaren verschillende items van de prinses. Tijdens de doop van Archie droeg Kate de "Collingwood Pearl" oorbellen afkomstig van Lady Di die ze droeg tijdens de doop van prins Harry in december 1984.

Royal tour door Pakistan

Details over de tour van het koninklijk paar zijn nog niet bekend, maar in een verklaring eerder deze maand liet het Britse koningshuis weten dat het staatsbezoek in het teken staat van 'de historische relatie tussen Groot-Brittannië en Pakistan', en zich ook 'grotendeels zal concentreren op de presentatie van Pakistan zoals het nu is - een dynamische, ambitieuze en toekomstgerichte natie.' Het koppel zal ondermeer de premier Imran Khan ontmoeten, die een dierbare vriend was van prinses Diana.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton