Koningin Máxima is één en al koninklijkheid in Dutch design en tiara

De Nederlandse koningin was gehuld in een felrode jurk van Jan Taminiau tijdens het staatsbanket in Japan.

koningin-maxima-jurk-jan-taminau-staatsbanket-japan
PIERRE EMMANUEL DELETREE/SIPAGetty Images

Deze week zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig bij de officiële inhuldiging van de Japanse keizer Naruhito. Voor de ceremonie ging Máxima gehuld in een opvallende look, gecombineerd met een nóg opvallender hoofddeksel. De feestelijke dag werd afgesloten met een staatsbanket, waar koningin Máxima groots uitpakte met haar look en schitterde in een felrode jurk van Jan Taminiau.

Máxima in Jan Taminiau

De jurk van de Nederlandse ontwerper werd speciaal voor de koningin ontworpen voor de gelegenheid, en is gemaakt van rode tule met een wit zigzag-patroon rondom het middel. Máxima combineerde de off-shoulder jurk met een dunne zwarte riem om haar middel met een fonkelende diamanten broche, een zwarte satijnen clutch en een bijpassende zwarte sjaal hangend om haar armen. De koningin droeg de jurk van de Nederlandse ontwerper nooit eerder.

Alle ogen waren gericht op de fonkelende diamanten en robijnrode accessoires van de koningin. Naast een drieledige diamanten halsketting, een bijpassende armband en een broche, koos Máxima voor de Mellerio-tiara. Deze bijzondere tiara droeg Máxima eerder tijdens onder meer een staatsbezoek aan China in 2010 en de bruiloft van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist. Deze befaamde en kostbare juwelen zijn al zeer lang in het bezit van het Nederlandse koningshuis en worden maar zeer zelden gedragen door de vrouwelijke leden van de koninklijke familie.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Máxima's stijlmomenten

Eerder op de dag woonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de inhuldigingsceremonie bij van de Japanse keizer. Tijdens deze officiële gebeurtenis droeg Máxima een look van het Belgische modehuis Natan inclusief een opvallende hoed van Fabienne Delvigne. Máxima's verschijningen komen na een reeks van opvallende stijlmomenten tijdens het vijf daagse staatsbezoek aan India eerder deze maand. Daar verscheen Máxima in opvallende jurken van wederom ontwerpers Jan Taminiau, Natan en Claes Iversen, maar ook in bijzondere looks van high-street merken als Sandro Paris en Zimmermann.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima