Voor dit interview met Naomi Campbell over diversiteit wil je even gaan zitten

Volgens het topmodel is er inmiddels gelukkig meer representatie op de catwalk, maar is er achter de schermen nog een hoop werk aan de winkel.

naomi-campbell-interview-diversiteit
Charley Gallay / Getty Images

Naomi Campbell is op een ontelbaar aantal vlakken een inspiratiebron, maar de laatste jaren vooral om haar strijd voor meer diversiteit in de mode-industrie. Hoe raak ze over de ontwikkelingen op dat gebied kan praten, blijkt weer uit een inspirerend interview tijdens het WSJ Tech Live Event in Californië.

Naomi Campbell en diversiteit

Campbell erkent dat er al een stuk meer diversiteit op de catwalk te zien is, maar dat er achter de schermen nog een hoop moet gebeuren. "We zien nu allerlei vormen, maten, kleuren en verschillende kapsels tijdens shows. Nu moeten we echter verder willen gaan dan dat. We moeten meer diversiteit binnen bedrijven gaan zien, gewoon, op de werkvloer."

Speciale raad opzetten

Ze vraagt zich vervolgens af: "Gaan mensen bereid zijn om diverse medewerkers écht een plek aan tafel te geven, en je te laten adviseren over alle nieuwe projecten? Zulke adviesraden werken veel beter dan 'achteraf' pas handelen en diversere stemmen erbij halen, als er al een fout of incident is geweest."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"The token"-model

Naomi noemt onder meer Gucci en Valentino als modehuizen die dit soort raden al hebben, waar ze zelf af en toe ook in deelneemt. Ze stipt wel terecht aan dat dergelijke organen er eigenlijk niet zouden hoeven zijn áls er al meer diversiteit binnen bedrijven was.

In een ander krachtig gedeelte van het interview praat natural beauty Naomi over de tijd waarin ze nog "the token"-model was, en als het enige donkere model in een show met zeventig vrouwen meeliep. Ze voelt nu nog steeds aan wanneer labels diversiteit omarmen voor "the token" (lees: om een hokje af te vinken) of het vanuit oprechte intenties doen. Het hele interview bekijk je hieronder:

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity