Queen Elizabeth kondigt aan volledig bontvrij te gaan

Na verschillende modehuizen volgt nu ook de Britse koningin in het anti-bont beleid.

Queen-Elizabeth-bont-vrij
Max Mumby/IndigoGetty Images

Het gebruik van bont wordt sinds enkele jaren sterk bekritiseerd. Vele modehuizen kondigden de afgelopen tijd dan ook aan niet langer gebruik te maken van echt bont in hun collecties. In navolging van de mode-industrie komt nu de Britse koningin met het besluit bontvrij te gaan. Queen Elizabeth werd regelmatig afgerekend op haar kledingkeuzes waar bont in zat verwerkt, net als Kate Middleton en Camilla Parker Bowles die met regelmaat verschijnen in bont. Nu maakt de kleermaakster en adviseur van de koningin Angela Kelly bekend dat de Queen volledig bontvrij zal gaan.

Queen Elizabeth kiest voor nepbont

Kelly maakt het nieuws bekend in haar boek The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. Daarin schrijft ze: 'als Hare Majesteit wordt verwacht een evenement bij te wonen in koude weersomstandigheden, dan zal vanaf 2019 namaakbont worden gebruikt om te verzekeren dat ze warm blijft', schrijft Kelly. Alle nieuwe kleding van de koningin zal dus enkel met faux fur worden gemaakt. Wel zal de koningin haar oude kledingstukken met bont behouden.

Ook onthulde Kelly dat de nertsdetails uit de favoriete jassen van de 93-jarige monarch zijn verwijdert. Buckingham Palace bevestigde het nieuws en vertelde The Telegraph: 'De nieuwe outfits ontworpen voor de koningin zullen vanaf nu enkel met nep-bont worden gemaakt'. De koningin geeft aan dat ze klaar is om met de tijd mee te gaan, en erkent dat de houding ten opzichte van bont is veranderd.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bontverbod

De beslissing van de Britse vorst werd geprezen door dierenrechtenactivisten, die anderen aansporen om in de voetsporen van de koningin te treden. In een verklaring zei de organisatie Humane Society: 'we roepen de Britse regering op het voorbeeld van Hare Majesteit te volgen en het Verenigd Koninkrijk het eerste land ter wereld te maken dat de verkoop van dierenbont verbiedt.' Het Verenigd Koninkrijk was het eerste land ter wereld dat de bontindustrie verbood, hoewel het nog steeds is toegestaan dat dierenbont wordt geïmporteerd uit andere landen. In Nederland is het houden van een nertsenfokkerij pas vanaf 2024 verboden. De import en verkoop van bont is ook in Nederland nog legaal.

Bont in de mode-industrie

Het overgrote deel van de consument is al decennia tegen het gebruik van bont. Na modepioniers als Stella McCartney, die nooit met bont heeft gewerkt in haar gelijknamige modehuis, hebben vele andere grote labels het besluit genomen bontvrij te gaan. Zo maakten afgelopen jaar onder meer Gucci, Chanel, Burberry en Prada bekend niet langer te werken met bont in hun collecties.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity