Meghan Markle spreekt zich uit over roddels die Britse tabloids over haar verspreiden

De advocaten van de hertogin laten van zich horen.

meghan-markle-reactie-tabloids
Chris JacksonGetty Images

Als iemand het de laatste tijd niet makkelijk heeft gehad, dan is het Meghan Markle wel. Sinds haar royal wedding met prins Harry staat de hertogin dagelijks in de schijnwerpers, maar niet altijd op een positieve manier. Zo verspreiden diverse Britse tabloids negatieve verhalen over Meghan die haar zichtbaar emotioneren. Hoewel prins Harry al eerder van zich heeft laten horen, komt ook de hertogin nu met een reactie.

Meghan Markle's reactie op tabloids

In de afgelopen maanden brachten Britse kranten, zoals Daily Mail and Mail on Sunday diverse verhalen naar buiten over Meghan, zoals haar relatie met haar vader, haar babyshower en de renovaties van Frogmore Cottage (het huis van Meghan en Harry in Windsor). De hertogin heeft besloten actie te ondernemen tegen deze kranten, zo blijkt uit documenten die bij de rechtbank zijn ingediend door haar advocaten, die ingezien zijn door Press Association.

Brief naar Thomas Markle

Zo wordt de Britse uitgeverij Associated Newspapers nu aangeklaagd (iets wat Harry al had aangekondigd te doen) wegens het verspreiden van deze verhalen, zoals het openbaren van Meghans 'privé en vertrouwelijke' brief naar haar vader Thomas Markle, met daarin 'haar intieme gedachten en gevoelens over haar vaders gezondheid en haar relatie met hem op dat moment'. Ook stellen Meghans advocaten dat de tabloids er 'bewust voor gekozen hebben' om bepaalde delen van de brief weg te laten in de publicatie, waardoor ze 'intentioneel de context hebben gemanipuleerd' zonder de koninklijke familie daarvan op de hoogte te brengen.

Babyshower

Naast de brief naar haar vader, is ook Meghans babyshower onderdeel van de aanklacht. Zo zou Markle's moeder Doria Ragland niet uitgenodigd zijn, wat volgens haar advocaten 'niet waar en beledigend' is, zo meldt People. 'De moeder van onze client van natuurlijk uitgenodigd, maar ze kon er niet bij zijn wegens werkverplichtingen,' aldus Meghans advocaten.

Frogmore Cottage

Tot slot kaarten de advocaten ook de verspreide geruchten over Meghan en Harry's woning, Frogmore Cottage, aan, waar zij samen wonen met hun eerste kind Archie Harrison. Zo heeft het huis geen 'speciale vleugel voor gasten' waar Meghans moeder zou intrekken, wat meerdere Britse tabloids verkondigden.

Prins Harry's aanklacht

Begin oktober kwam het nieuws naar buiten dat prins Harry de Associated Press zou aanklagen. Dat maakte de prins bekend door een zeer emotioneel statement naar buiten te brengen. Volgens Harry zouden de Britse tabloidkranten het op Meghan gemunt hebben. 'Mijn vrouw is het slachtoffer geworden van de Britse tabloidkranten die campagne voeren tegen personen zonder de consequenties in te zien. De campagne tegen mijn vrouw is in het afgelopen jaar, tijdens haar zwangerschap en het opvoeden van onze pasgeboren zoon, uit de hand gelopen,' laat Harry weten. Hoewel het niet zo lijkt, heeft de negatieve aandacht grote impact op het jonge gezin. 'Dit heeft verregaande gevolgen voor de persoon om wie het gaat, vooral bij onjuiste berichtgeving. We laten het niet blijken, maar ik kan niet onder woorden brengen hoe pijnlijk dit voor ons is,' aldus de Britse prins.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle