Waarom het internet valt over Kim Kardashians Instagram-foto

De celeb ging door het stof na het plaatsen van een foto gemaakt door Mario Testino.

kim-kardashian-diet-prada-mario-testino
Stefanie KeenanGetty Images

Het Instagram-account Diet Prada is ondertussen wereldwijd bekend door haar functie als waakhond voor misstanden in de mode-industrie. Deze week bracht het account een nieuwe controverse onder de aandacht, gerelateerd aan een Instagram-post van Kim Kardashian. De celeb wordt op het matje geroepen door het delen van een foto van haarzelf en dochtertje North West, die geschoten is door de controversiële modefotograaf Mario Testino.

Kim Kardashian deelt foto Mario Testino

Kim deelde de foto in kwestie afgelopen week op haar eigen Instagram-account, waar ze samen met haar dochtertje in een zwart-wit foto te zien is. Een simpele tag op de post onthulde dat de persoon achter de camera Testino was, die dezelfde foto voor het eerst deelde via zijn eigen account begin oktober. Afgelopen weekend deelde Diet Prada de foto van de 39-jarige celeb met haar dochter, met een boodschap over de hypocrisie die Kim hiermee aantoont: 'Ik heb een nieuwe term bedacht, Kimpocrisy. De recente keuze van Kim Kardashian om Mario Testino in dienst te nemen, is een vreemd gegeven aangezien ze nog in juli vorig jaar de slachtoffers van seksueel misbruik door Marcus Hyde applaudisseerde voor hun kracht.'

Enkele maanden geleden deed een foto van Kim Kardashian stof opwaaien die gemaakt was door Marcus Hyde, een fotograaf met wie de celeb nauwe connecties had. Net als Mario Testino werd ook deze fotograaf al eerder beschuldigd van seksuele intimidatie. In juli deelde de realityster een bericht op Instagram waarin ze stelde dat ze hierover 'diep geschokt, bedroefd en teleurgesteld' was.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diet Prada stelt dat de keuze van Kim om zich vervolgens te laten fotograferen door Mario Testino daarom volledig hypocriet is. 'Het niveau van beroemdheid van Kim is voldoende gebleken om mensen uit de gevangenis te bevrijden, maar omgekeerd is haar zeer openbare goedkeuring van Testino problematisch omdat het zowel de ervaringen van overlevenden in diskrediet brengt en potentieel mogelijk verder uitbuitend gedrag mogelijk maakt', aldus het platform.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aantijgingen Mario Testino

Vorig jaar publiceerde The New York Times een onderzoek waarin dertien mannelijke modellen en voormalige assistenten naar voren kwamen en openlijk spraken over de seksuele intimidatie die hen was aangedaan door Testino. De modefotograaf heeft alle beschuldigingen ontkend, maar verschillende merken waaronder Burberry en Michael Kors hebben hun werkrelaties met hem gestaakt. Zelfs Anna Wintour, die langdurige persoonlijke en professionele relaties met de fotograaf had, bevestigde dat Condé Nast de werkrelatie met de fotograaf zou beëindigen. Kort daarna sloot Testino het kantoor in New York van zijn creatieve bureau Mariotestino +.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity