Billie Eilish beantwoordt al drie jaar op rij exact dezelfde interviewvragen

De 17-jarige zangeres blikt traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar met Vanity Fair.

billie-eilish-interview-vanity-fair
Emma McIntyre / Getty Images

Het kostte haar twee jaar, maar wat blijkt: Billie Eilish (17) is voor het eerst écht gelukkig. Vanity Fair interviewt de popsensatie voor de derde keer op exact dezelfde wijze over verschillende onderwerpen – van de celebrities die zij zélf het aardigst vind (dag, Drake) tot leven in de spotlights, met alle gevolgen voor haar mentale gezondheid van dien.

Zelfde interview, drie jaar later

Vanity Fair heeft er sinds 2017 een traditie van gemaakt om Billie Eilish jaarlijks op dezelfde manier te interviewen, waarbij de ster óók terugkijkt op de antwoorden die ze een jaar eerder gaf. Dat concept slaat nogal aan, omdat de video's de prijs van faam sterk blootleggen. Het tweede videoportret uit 2018 baarde terecht dan ook wat zorgen – enerzijds zag men nog steeds een extreem getalenteerde tiener aan het woord, maar haar glow was ze kwijt. Het leverde gemengde gevoelens op: hoe leuk is beroemdheid nog als het zoveel beslag op je mentale gezondheid legt, en komt het nog wel goed met deze jonge popartiest?

Het antwoord is ja, blijkt uit het interview van dit jaar. Ze krijgt dezelfde vragen voor haar kiezen als de afgelopen twee jaar, en er blijkt een hoop te zijn veranderd. Zo is ze in drie jaar tijd niet alleen van tweehonderdduizend naar veertig miljoen Instagramvolgers gegaan maar heeft ze ook een behoorlijke lijst aan celebrities onder haar sneltoets staan, waaronder Drake ("een enorme mijlpaal"). Ze durft nu te zeggen dat ze succesvol is, terwijl ze dat eerder nog niet zo kon toegeven. 'Destijds dacht ik dat ik niet groter zou worden, nóg meer fans zou krijgen, meer kleding, meer geld. Maar wat blijkt: dat is niet waar.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Billie Eilish' rijzende ster

Haar faam blijft nog steeds onwerkelijk voor haar, vertelt Billie. 'Succes gaat niet om hoe goed mensen je kennen, maar hoé er naar je gekeken wordt. Ik kan nog steeds niet geloven dat zoveel mensen iets om mij geven.' Het belangrijkste voor de zangeres is op het moment gelukkig blijven, vult ze later aan. 'Fans zijn nog steeds belangrijk voor me, maar ik ben nu voor het eerst in jaren écht gelukkig. Ik kan mijn beroemdheid omarmen. Het blijft heel erg raar, maar is ook heel cool.'

Naast alle veranderingen – van haarkleur tot haar meest memorabele optreden – is er overigens ook een hoop níet anders geworden. Zo is haar broer Finneas nog steeds haar beste vriend en maakt ze zich ook in 2019 zorgen om de huidige Amerikaanse president. En muziek maken doet ze nog steeds even graag: zo kwam op 13 november haar nieuwe single Everything, I Wanted uit, dat naar verluidt de eerste single van haar tweede studioalbum is. Het hele interview bekijk je hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity