Bella Hadid spreekt zich uit over het klimaat: 'Het maakt me verdrietig'

Het topmodel wil daarom – samen met zusje Gigi – honderden bomen laten planten.

bella-hadid-klimaat-milieu
JP Yim / Getty Images

Terwijl topmodel Bella Hadid voor Vogue's novembernummer nog op de fiets sprong, zit ze in werkelijkheid vooral vaak in het vliegtuig voor de ene na de andere klus. Die impact op het milieu laat haar niet onberoerd, schrijft ze in een nieuwe openhartige Instagrampost.

Zo wil ze honderden bomen laten planten om haar ecologische voetafdruk iets te verkleinen. Het gaat om zeshonderd exemplaren, twintig voor iedere vlucht die ze de afgelopen drie maanden heeft gemaakt. 'Ik zal daar waarschijnlijk de rest van het jaar ook nog mee doorgaan. Het maakt me verdrietig hoeveel mijn baan het klimaat negatief beïnvloedt en welk verschrikkelijk effect klimaatverandering heeft op de wereld.'

Bella Hadid spreekt zich uit

Moeder Natuur zou dan ook wat liefde nodig hebben, benadrukt de immer stijlvolle 23-jarige. 'Ook al ben ik niet fysiek aanwezig bij het planten van de bomen, ze komen tot leven op de meest ongelofelijke plekken ter wereld. Het gaat om de lucht die we inademen, het water dat we drinken, de biodiversiteit én de dieren die we nodig hebben.' De meeste bomen zullen een plek krijgen in Californië, waar het op het moment hard nodig is: daar zijn door bosbranden miljoenen bomen verwoest.

Mode-industrie en het klimaat

Gigi Hadid sluit zich aan bij haar zus, en wil ook graag bomen in de Amazone laten planten. In de mode- en modellenindustrie hoor je steeds vaker geluiden over de impact op het milieu: verschillende modehuizen hebben immers niet voor niks een VN-akkoord ondertekend tegen klimaatverandering (waar onder meer Chanel, Prada en Gucci recenter nog eens een schepje bovenop deden). Steeds meer van hen worden gelukkig ook bontvrij en sommige fashion weeks zijn zelfs gecanceld, zoals de Zweedse variant. Inspirerende documentaires dragen ook hun steentje bij op het gebied van bewustwording: Vogue zette eerder al de meest interessante films binnen deze thematiek op een rijtje. En dan is daar nog Greta Thunberg, wiens invloed verder reikt dan we ooit hadden durven dromen – tot op de catwalk, zelfs.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity