Koning Willem-Alexander maakt deze bijzondere foto van prinses Amalia voor haar verjaardag

De prinses vierde afgelopen weekend haar zestiende verjaardag.

prinses-amalia-jarig-foto
Patrick van KatwijkGetty Images

Op zaterdag 7 december vierde prinses Amalia haar zestiende verjaardag. Dat deed de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet met een grote sweet sixteen party, maar door een klein gezelschap uit te nodigen in hun huis Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Speciaal voor Amalia's verjaardag maakte de koning een portret van zijn dochter, die met de buitenwereld gedeeld werd. Hoewel de kroonprinses nog maar zestien jaar is geworden, lijkt ze op de foto ineens heel volwassen.

Prinses Amalia's verjaardagsportret

De nieuwe foto van prinses Amalia werd gedeeld door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en het Koninklijk Huis op hun Instagram-account. De credits van het beeld gaan naar "RVD - Z.M. De Koning", waaruit duidelijk wordt dat niemand minder dan de koning himself het verjaardagsportret van prinses Amalia geschoten heeft. Op de foto die Willem-Alexander gemaakt heeft, zien we een close-up van de kroonprinses, buiten voor hun huis Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Amalia kijkt over haar rechterschouder de camera in en draagt een zilverkleurige blouse of jurk. Haar blonde haar hangt los op haar schouders. De recente foto is het bewijs dat de prinses inmiddels flink volwassen geworden is. Bekijk het bijzondere verjaardagsportret van de jarige prinses onderstaand.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sweet sixteen

Hoewel sommige zestiende verjaardagsfeestjes groots worden gevierd met een sweet sixteen party, bleek dat niet het geval te zijn voor de zestienjarige kroonprinses. Zo liet Máxima in een interview met RTL Boulevard weten dat de verjaardag 'niet groots gevierd wordt'. Zo vertelde Máxima: 'Ze moet heel veel werk doen voor school. Het is het einde van het jaar, Sinterklaas staat voor de deur en allerlei andere festiviteiten.' Daarvoor in de plaats is er wel een klein feest georganiseerd in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, waarbij haar ouders en zusjes Ariane en Alexia aanwezig waren. 'We gaan alvast samen zingen. Waarschijnlijk zijn het de laatste twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten', vertelde de koningin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity