Emily Ratajkowski maakt krachtig statement over Harvey Weinstein op rode loper

Het model wist alle aandacht naar zich toe te trekken met een krachtig statement.

Emily-Ratajkowski-harvey-weinstein-statement
Melodie JengGetty Images

Het proces tegen Hollywood-producer Harvey Weinstein is al enkele maanden aan de gang. De mediamagnaat werd de afgelopen jaren meer dan dertig keer beschuldigd van seksueel misbruik waarna organisaties als MeToo en Time's Up in het leven werden geroepen en seksuele intimidatie in de filmwereld aan de kaak werd gesteld. Gisteren werd bekendgemaakt dat de producer een schikking betaalt van omgerekend 22,5 miljoen euro aan de slachtoffers. Model en actrice Emily Ratajkowski is het niet eens met dit besluit en maakt dat bekend middels een duidelijk statement op de rode loper.

Emily Ratajkowski's statement

Naast haar werk als model, actrice en ontwerpster staat Emily Ratajkowski er ook om bekend zich uit te laten over feminisme en politieke controverses. Nadat het nieuws bekend werd dat Weinstein een schikking zal betalen aan zijn slachtoffers en vervolgens zal vrijkomen, maakte Emily bekend dat ze dit onaanvaardbaar vindt. Dat maakte ze duidelijk met een krachtig statement tijdens de première van de nieuwe film Uncut Gems. Ratajkowski verscheen samen met haar man en producent van de film Sebastian Bear McClard op de rode loper, waarna het model haar arm omhooghield met een duidelijke boodschap erop: 'f ** k Harvey'.

Premiere Of A24's "Uncut Gems" - Arrivals
Emily Ratajkowski en haar man Sebastian Bear McClard tijdens de première van Uncut Gems.
Rachel LunaGetty Images

Emily Ratajkowski plaatse het beeld ook op haar Instagram-account om haar woede en frustratie over het nieuws te uiten. 'Vandaag hebben Harvey Weinstein en zijn voormalige studio een deal gesloten met zijn slachtoffers van 25 miljoen dollar. Weinstein, beschuldigd van misdrijven variërend van seksuele intimidatie tot verkrachting, hoeft geen wangedrag toe te geven of de boete met zijn eigen geld te betalen. #nojusticenopeace'. Weinstein is namelijk niet verantwoordelijk voor het betalen van de schikking, die wordt afgehandeld door de verschillende verzekeringsmaatschappijen die zijn inmiddels failliete filmstudio, de Weinstein Company, vertegenwoordigen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Harvey Weinsteins proces

In 2017 bracht The New York Times de controverses rondom seksuele intimidatie over een periode van dertig jaar door Weinstein aan het licht. Inmiddels hebben meer dan dertig vrouwen de producent beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. Toch is de schikking niet definitief het einde van het proces tegenover de producent. Er lopen nog twee andere rechtszaken tegen Weinstein rondom verkrachting, waarvoor in januari een strafproces in de rechtbank staat gepland. Mocht hij hier schuldig van worden bevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity