Kate Middleton en prins William onthullen invloed prinses Diana op hun kinderen

De prins vertelt openhartig over zijn moeder in de televisie kerstspecial A Berry Royal Christmas.

Diana On Holiday With Sons
Antonia HilleGetty Images

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat Kate Middleton en prins William onderdeel zouden zijn van een kerstspecial voor de BBC met de bekende Britse bakker Mary Berry. Afgelopen weekend werd het programma genaamd A Berry Royal Christmas uitgezonden waar Kate Middleton en prins William een boekje opendoen over de invloed die wijlen prinses Diana heeft op hun jonge kinderen en het koningshuis.

Invloed prinses Diana

Tijdens het programma, dat deze week werd uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk, is te zien hoe Kate en William Britse chef Mary Berry helpen met het voorbereiden van heerlijke, kerstachtige maaltijden voor verschillende goede doelen. Ondertussen vertelt het royal koppel over hun kinderen, hun rol als leden van de koninklijke familie en het gemis dat wijlen Prinses Diana nog steeds voor hen is. Zo onthult prins William dat hij zijn kinderen zoveel mogelijk waarden die hij leerde van zijn moeder wil overbrengen.

In een fragment van A Berry Royal Christmas vertelt William over de rol van zijn moeder op zijn leven: 'Wat mijn moeder deed heeft een enorme impact op mij gehad. Ze besefte dat het heel belangrijk is wanneer je opgroeit, vooral in het leven waarin wij opgroeiden, dat je je realiseert wat het leven inhoudt buiten de paleismuren en dat je echte mensen ziet worstelen met echte problemen.' Het bestrijden van dakloosheid was een van de belangrijkste goede doelen van prinses Diana. Ze nam haar twee zonen zelfs regelmatig mee naar The Passage, een liefdadigheidsinstelling die daklozen bijstaat. 'Het was een van de eerste plaatsen waar ik kwam. Ik moet tussen acht en tien jaar zijn geweest, en het had een diepe impact op me', vertelt prins William.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prinses Diana

Eerder dit jaar werd William beschermheer van de organisatie en wil hij zijn moeders werk voortzetten en doorgeven aan zijn kinderen. 'Ik houd er rekening mee, ook al zijn ze pas zes en vier, dat elke keer wanneer we iemand zien die op straat slaapt ik er met mijn kinderen over praat en hen uitleg waarom dit gebeurt', aldus de prins. Prinses Diana stond bekend om haar filantropische werk. Zo bezocht ze tevens als een van de eerste een aids-kliniek en sprak ze er met patiënten. In het programma verwijst Berry naar een iconisch moment, waarin prinses Diana de hand schudde van een patiënt en het stigma rond de ziekte uitdaagde. William stelt dat deze menselijkheid de kracht was van zijn moeder: 'ze hield ervan de sociale normen over liefdadigheidsinstellingen en over achtergestelde en kwetsbare mensen uit te dagen.' Bekijk hieronder nog meer fragmenten uit A Berry Royal Christmas.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana