Lady Gaga vertelt openhartig over haar mentale gezondheid tijdens interview met Oprah

De zangeres had naar eigen zeggen een 'psychotic break'.

lady-gaga-oprah
Christopher Polk/NBCGetty Images

Lady Gaga staat erom bekend praten over taboes niet uit de weg te gaan. Zo ook niet in een openhartig gesprek met Oprah Winfrey. Tijdens Oprah's 2020 Vision: Your Life in Focus Tour het nieuwste project van de interview mogul – vertelt de zangeres en A Star Is Born-actrice over de problemen die ze in het verleden heeft gehad met haar mentale gezondheid, en haar dagelijkse struggles met chronische pijn.

Lady Gaga over haar mentale gezondheid

Op het podium besluit Gaga open en eerlijk over haar moeilijkheden te praten. Zo worstelt de zangeres niet alleen met mentale problemen (iets wat bijvoorbeeld naar voren komt in haar Netflix-documentaire Gaga: Five Foot Two), maar lijdt ze ook aan fibromyalgie, een chronische aandoening waarbij je last hebt van pijn in je spieren en bindweefsel. Gaga deelt haar verhaal met Oprah en zo'n 15.000 anderen, het aantal aanwezigen in de zaal van Oprahs nieuwe tour in Ft. Lauderdale, Florida. Door haar verhaal te vertellen hoopt Gaga het stigma dat mental health issues kleeft voor eens en altijd uit te wissen.

'Psychotic break'

Tijdens haar gesprek met Oprah onthult Gaga dat ze op een gegeven moment verkeerde in een 'psychotic break', een soort psychose, waarna ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel Gaga aangeeft het moeilijk vindt om dat moment in haar leven te beschrijven, doet ze toch een poging. 'Mijn hele lichaam begon te tintelen en ik begon te schreeuwen. Ik was in een ziekenhuis,' vertelt ze tegen Oprah. 'Het is erg moeilijk om te beschrijven hoe het voelde. Je krijgt een soort tinteling vanuit je hoofd naar je tenen, waarna je niets meer voelt.'

Oprah's 2020 Vision: Your Life in Focus Tour - Sunrise, FL
Jason KoernerGetty Images

'Je brein lijkt te zeggen, "Nu is het genoeg, ik wil hier niet meer over nadenken. Ik wil dit niet meer voelen." Boom. Je breekt met de realiteit voordat je het weet. Ik weet dat het controversieel is, maar medicijnen hebben mij heel erg geholpen,' aldus Gaga. De zangeres vertelt dat ze een manier heeft gevonden om haar issues te accepteren, wat ze doet aan de hand van de term 'radical acceptance'. Oprah is Gaga erg dankbaar voor haar eerlijkheid, zo blijkt uit deze video die ze achteraf plaatste op Instagram.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oprah's 2020 Vision: Your Life in Focus Tour

Lady Gaga heeft het spits afgebeten van Oprahs nieuwe tour, die Winfrey eind november aankondigde. Tijdens de tour zal Oprah door de Verenigde Staten reizen en verschillende beroemde gasten interviewen. Het doel van de tour is om gasten aan te moedigen om '2020 het jaar van de vernieuwing te maken en alles te vieren wat we willen zijn', aldus Winfrey in de bekendmaking van haar nieuwe project. Na Gaga zullen nog vele andere inspirerende gasten aanschuiven, waaronder Michelle Obama, Kate Hudson, Jennifer Lopez, Amy Schumer, Tina Fey, Dwayne Johnson en Tracee Ellis Ross.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebrity