Prins William over het vertrek van Meghan en Harry: 'Het maakt mij verdrietig'

'Ik heb mijn hele leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen.'

prins-william-reactie-vertrek-meghan-harry
Max Mumby/IndigoGetty Images

Vorige week maakten Meghan Markle en prins Harry bekend dat zij een stap terug willen doen als 'senior' leden van het Britse koninklijke huis. Dat nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel – zélfs voor de royal family. Nadat Queen Elizabeth een reactie naar buiten bracht, volgde ook Harry's broer prins William. Hij sprak zich uit over de verbroken band: 'Het maakt mij verdrietig.'

Prins Williams reactie op het vertrek van Meghan en Harry

Volgens de Britse krant The Sunday Times zou prins William zich hebben uitgesproken over de keuze van Meghan en Harry om zich terug te trekken. 'Ik heb mijn hele leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen,' zou de prins gezegd hebben tegen een vriend. 'We zijn verschillende entiteiten. Dat maakt mij verdrietig.' Toch blijft de hertog van Cambridge zijn broer en schoonzus steunen en hoopt hij dat er een tijd komt dat ze allemaal weer op één lijn zitten. 'Ik wil dat iedereen in het team zit,' aldus de 37-jarige William.

Hoe gaat het nu verder?

Vandaag worden prins William, prins Harry en hun vader prins Charles bij koningin Elizabeth verwacht op het landgoed Sandringham in Norfolk. Daar zullen zij bespreken hoe de toekomst van de koninklijke familie eruit gaat zien nu Meghan en Harry publiekelijk afstand hebben genomen. We weten in ieder geval dat we het koppel aanzienlijk minder gaan zien, dat ze druk bezig zijn met een nieuw goed doel en hun tijd willen verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Megxit

Prins Harry en Meghan Markle kondigden woensdagavond 8 januari aan dat ze afstand nemen van hun rol als 'senior' leden van de Britse koninklijke familie. Het koppel deelde het nieuws – dat de term Megxit gekregen heeft – via hun Instagram-account, dat voor grote ophef zorgde, zowel binnen als buiten de Britse royal family. Het doel van Meghan en Harry is om op een alternatieve en progressieve manier hun taken voort te zetten, waarbij ze financieel onafhankelijk zijn en zich kunnen focussen op hun familie- en privéleven en het oprichten van een nieuw goed doel. Lees hier alles over de toekomstplannen van Meghan en Harry.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle